Újra zöld utat kapott a Giga Berlin

0

Ahogyan azt korábban megírtuk, a német hatóságok felfüggesztették a Giga Berlin előkészületeit a környezetvédők bírósági beadványa miatt. A Grüne Liga az erdőírtás miatti élőhelycsökkenés és a tervezett ivóvízfelszívás mértéke ellen kampányol, a vállalat azonban minden problémára megnyugtató megoldást kínál.

A környező területeken található fák kivágása már megkezdődött, két tervezett fázisban (az első fázisban 90, a másodikban 63 hektár területet érintve). A beadvány miatt a munkálatokat felfüggesztették, azonban a Berlin-Brandenburg bíróság a napokban engedélyt adott a Teslának a folytatáshoz. A munkálatok mindössze 5 napig szüneteltek, így az építkezés ütemterve nem változott meg jelentősen. Ha nem a vállalat számára kedvező ítélet születik, akkor projektet 6-9 hónappal hosszabbította volna meg, ezzel kockáztatva a tervezett 2021. júliusi indulást.

A vállalat a Giga Berlinben hetente 10000 Model Y gyártását tervezi, és a környéken 12000 új munkahelyet fog biztosítani.

A lakosság megnyugtatásának érdekében a Tesla nyitott egy közöségi központot Grunheide-ben, ahol tájékoztatókat tart az emberek számára a környezetvédelmi lépéseik tisztázására. Terveik között szerepel a kivágottnál több fa, és a vadvilág visszatelepítésére. 

A gazdasági miniszter és az iparági vezetők támogatják a Tesla törekvéseit, mert úgy vélik, hogy a projekt késleltetése rossz színben tűntetné fel az országot a befektetők szemében. A német Zöld Párt szintén elégedetlenségét fejezte ki a környezetvédő csoportokkal szemben, szerintük nem kellene minden projektet ellenezniük. 

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.