Akár 50 százalékos növekedés előtt is állhat idén a LEVC

0

A LEVC (London Electric Vehicle Company) azzal hívta fel magára a figyelmet még 2017-ben, hogy elhatározták, modern alapokra tervezik újra az ikonikus fekete angol taxit. A siker pedig nem váratott magára, hiszen Anglia után Németország, sőt Japán is a LEVC célkeresztjébe került. Ez pedig még csak az első szintje volt a történetnek, hiszen a TX Taxi alapjaira már egy furgon is készült, természetesen a LEVC műhelyéből!

A fentiek fényében nem csoda, ha egyes elemzők a LEVC további sikereit jósolják meg. De maga a vállalat is rendkívül optimista, hiszen saját számításaik szerint a 2020-as év akár 50 százalékos növekedést is hozhat majd számukra 2019-hez képest. Ennek eléréséhez pedig a vállalat további 20 ország piacára kíván betörni világszerte az idei év végéig. Ebben pedig a TX Taxi és a TX furgon lesz segítségükre!

Mindkét jármű ugyanarra a technikai alapra épül majd, aminek az alábbi paraméterek a főbb jellemzői:

  • 31 kWh-s akkupakk
  • 129 km tisztán elektromos hatótáv (belsőégésű motorral együtt 607 km)
  • 120 kW teljesítményű elektromos motor
  • 1500 köbcentiméteres benzines erőforrás
  • CHAdeMO és CCS töltési lehetőség

A bővüléssel persze nem csak a LEVC járna jól, de a munkavállalói szektor is, hiszen számítások szerint a folyamat végére 100 új álláslehetőség is létrejön az Ansty melletti gyárban. A tervek tehát megvannak, kíváncsian várjuk az eredményeket!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!