Anglia és Németország után újabb ország meghódítására készül az ikonikus fekete angol taxi. A LEVC (London EV Company) által feltámasztott és elektromos (egészen pontosan plug-in hibrid) meghajtásra felkészített taxi Anglia után Japánba készül hogy ott is bezsebelje a neki illő sikereket! Az első hírek az újjászülető ikonról még 2017 decemberéből származnak, akkor számoltunk be mi is arról, hogy 400 millió befektetett dollár és sok évnyi előkészítő munka után létrejött az újratervezett jármű.

Hirdetés

Az új taxi 129km-t lesz képes megtenni egyetlen töltéssel és a biztonságos haladás érdekében egy 1.5 literes benzines hatótávnövelővel is felszerelik. Az első új egységek már az utakon vannak és a társaság további 9000db beszerzését tervezi 2021-ig. Továbbá 75 új töltőállomás is segíteni fogja a taxikat, szerte a városban. Ha a tervek a várt eredményt hozzák, a Geely (az ő leányvállalatuk a LEVC) vezérigazgatója szerint más mega-városok taxi flottáját is frissíthetik elektromos verzióra.

Tehát a típus készen áll, hogy egy harmadik országban is sikerrel jelentkezzen a neki szánt feladatokra. Az első darabok 2020 második negyedévében érkeznek meg Japánba, ahol jelenleg is 240 ezer taxi teljesít szolgálatot, ebből 50 ezer csak Tokióban.

Joerg Hofmann, a LEVC vezérigazgatója így kommentálta a hírt:

“Örülünk, hogy tovább növelhetjük a zöld mobilitási megoldásaink nemzetközi lábnyomát a TX japán elindításával. Újra feltalálunk egy brit ikont, átalakítva társaságunkat egy hagyományos taxi gyártóról egy zöld mobilitási társasággá, széles körű célokra használható elektromos haszongépjárművek gyártásával. Az elektromos TX új szabványokat állít fel Japánban a taxi és a prémium transzfer piacán, örömet okozva az utasoknak, a járművezetőknek és a flottaüzemeltetőknek. Örülünk, hogy TX-eket láthatunk majd Tokió utcáin és Japán több más városában.”

A LEVC TX Taxi főbb tulajdonságai:

  • 31 kWh-s akkupakk
  • 129 km tisztán elektromos hatótáv (belsőégésű motorral együtt 607 km)
  • 120 kW teljesítményű elektromos motor
  • CHAdeMO és CCS töltési lehetőség
  • Akár 6 utas is elfér benne

Érdemes tudni, hogy a TX alapjaira egy furgont is felépített a gyártó, aminek meghajtása szintén azonos a már üzemelő TX taxiéval. Plug-in hibrid rendszerű tehát ez az jármű is, ami a már ismert 1.5 literes benzines erőforrást jelenti, ami hatótávnövelőként üzemel. A LEVC (London Electric Vehicle Company), ami a Geely tulajdonában van várhatóan majd a Warwickshire-i gyárban fogja az új kisteherautókat összeszerelni, ahol a TX taxik is készülnek.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/