Tesztelés alatt az első 100%-ban elektromos Maserati. Az FCA csoportba tartozó Maserati nemrég tette közzé az első teljesen elektromos autójuk reklám videóját. A videó alapján egy teljesen új, ikonikus hanggal rendelkező modellel készülnek amit majd csak 2021-ben készülnek bemutatni. 

Hirdetés

Az ikonikus autóiról elhíresült olasz gyártó nemrég kezdte meg a tesztelését annak a néhány kisérleti járműnek amelyeket teljesen házon belül terveznek meg az alapjaitól, hogy megfeleljenek az elektromos autót vásárlók igényeinek és a Maserati szerelmeseinek egyaránt. 

Az egyik rendkívüli jelentőséggel bíró része a tervezésnek a hang lesz, mivel a Maserati autói erről is híresek, ikonikus hangjukat minden autó szerelmes messziről felismeri. A Maserati ígéretei szerint az új, 100%-ban elektromos modelleknek egyedi hangja lesz, amivel továbbra is kitűnnek majd a “tucat” autók közül. 

“Néhány teszt autó gyártása éppen befejeződött és ezen autók az új, teljesen innovatív, 100%-ban elektromos motorokkal és 100%-ban Maserati technológiával vannak ellátva. Az autókat az új Innovation Lap in Modena tervezte. A tesztelés alatt külön hangsúlyt kap a hang amely megfogja határozni az autó jellemét. A hang ahogy a belsőégésű modellek esetében is rendkívüli és egyedi lesz, az új elektromos Maseratik esetében is. Mindemellett a vásárlók a hagyományos Maserati élményt fogják érezni az autóba ülve, kiegészítve az elektromos hajtás pozitívumaival és teljesen új és innovatív technológiákkal, amelyek ötvözik a vezetési élményt, a kényelmet és a teljesítményt. Köszönhetően a különböző körülményekben elvégzett teszteknek, olyan adatokkal rendelkezünk melyek jelentősek és meghatározóak az új teljesen elektromos autók fejlesztésében és meg fogják határozni a jövőbeni Maserati autókat is.”

Hivatalosan megerősített hír, hogy első körben két Maserati model kap elektromos változatot: az új Maserati GranTurismo és az új Maserati GranCabrio

Ezen modellek gyártása (feltehetően a régi, hagyományos, belsőégésű modellek mellett) az olaszországi Turin gyárban fognak készülni.

Jól mutatja az elektromos autók előretörését tehát az a tény, hogy az olyan exkluzív és kifejezetten a belsőégésű motor hangjáról elhíresült gyártok is mint a Maserati, beadták a derekukat és elektromos hajtásra váltanak.