60 ezer teljesen elektromos autót helyeztek üzembe idén Németországban

0

Rekordszámú személygépkocsit és haszongépjárművet helyeznek forgalomba az idén Németországban a külföldi autógyártók németországi szakmai képviseleti szervezete, a VDIK szerdán publikált jelentése szerint.

A VDIK (Verband der Internationalen Kraftfahrzeughersteller) becslése szerint Németországban az idén rekordszámú, összességében 3,57 millió új személygépkocsi kerül forgalomba. „Meglehetősen ellenállóképesnek mutatkozott az idén a német személygépkocsi piac a világszerte csökkenőben lévő autógyártási volumen ellenére is. A forgalomba helyezések húsz éve a legmagasabb számot érték el, ha figyelmen kívül hagyjuk a roncsprémiumnak köszönhető 2009-es kiemelkedő szintet” – mutatott rá Reinhard Zirpel, a VDIK elnöke a szervezet éves sajtókonferenciáján. 

A külföldi autógyártók az év végéig 1,37 millió autót helyeznek forgalomba Németországban, ami 38,4 százalékos piaci részesedésnek felel meg. „Minden negyedik Németországban forgalomba helyezett autó külföldi gyártó márkajelét viseli. Modelljeink megfelelnek a német vásárlók igényeinek” – mondta a VDIK elnöke. 

Jó eredményeket értek el alternatív hajtású modellekkel is a külföldi autógyárak Németországban. A VDIK szerint az idén 100 ezer alternatív hajtású autó, ebből 60 ezer teljesen elektromoskerül forgalomba Németországban, mintegy 50 százalékkal több a tavalyinál. Részesedésük a teljes piaci forgalomból így 2,8 százalék. A külföldi gyártók mintegy negyven százalékkal részesednek az alternatív hajtású autók piacából és a forgalomba helyezések növekedésében nagy szerepet vállaltak jelenleg mintegy 50 modellre kiterjedő kínálatukkal. A legnagyobb példányszámban fogyó plug-in hibrid modell is importból származik – jegyezte meg Reinhard Zirpel.

A VDIK a németországi forgalomba helyezések idei nagy növekedése után 2020-ban konszolidációra, a több éves átlagnak megfelelő, 3,35 millió körüli forgalomba helyezésre számít. Ezen belül azonban az alternatív hajtású autó forgalomba helyezése 60 százalékkal 160 ezerre növekedhet.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!