Már egy ideje tudjuk, hogy a Porsche Boxter és a Cayman is tisztán elektromos hajtásláncot kap a jövőben.

Hirdetés

Erről Lutz Meschke, a Porsche igazgatótanácsának megbízott elnöke beszélt a Top Gearnek a Taycan piacra dobását ünneplő eseményen. Most pedig a CAR Magazine szellőztetett meg némi információt a fenti Porsche duóról.

Ha minden igaz, akkor a kabrió és a coupe is két elektromotort kap, melyek közel 400 lóerőre lesznek képesek és közel a GTS és a Spyder között helyezkednek el teljesítményben. Az új elektromos modelleket egy alumíniumvázra húzzák fel, és mind hátsó-, mind összkerék-meghajtású verziót is piacra kívánnak dobni az új elektromos Porschekból.

Emellett az is kiderült, hogy mindkét gép az Audi TTE és a Lamborghini Urraco alkatrészeit használja majd, illetve a Rimac nagy szerepet kaphat a fejlesztésben, miután a Porsche 15,5%-os tulajdonrészt vásárolt a horvát gyárból.

Érdekes látni, ahogy egy ízig-vérig belsőégésű autómárka miképp alakul át tisztán elektromos hajtásúvá. Szép jövő elé nézünk!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/