Az Uber halálos balesetet okozó autója szoftverhibás volt

0

Már 1.5 éve annak, hogy az Uber önvezető rendszerrel szerelt Volvo XC90 típusú modellje elütött egy úttesten átkelő kerékpárost, ám az esettel kapcsolatos nyomozás csak a napokban ért véget.

Ennek során kiderült, hogy nem ez volt az első olyan baleset, amelynek az Uber önvezető üzemmódban közlekedő autói a részesei voltak, ugyanis a Reuters arról ír, hogy a bizonyos nap előtti 18 hónapban 37 esetben érintettek voltak az önvezető autók. A jelentés szerint legalább két olyan eset volt, amikor az Uber tesztmodellje nem vette észre az úton lévő akadályokat, és így nem reagált azokra megfelelően.

Egy esetben a tesztjármű a kanyarodó kerékpárútra hajtott, míg egy másik esetben az önvezető autó sávjába tért át egy másik autó, ami arra kényszerítette a biztonsági szempontból bent ülő vezetőt, hogy elrántsa a kormányt, ám ennek következtében egy parkoló autónak ütköztek.

Az eddigi legsúlyosabb balesetre 1.5 évvel ezelőtt került sor, amikor az Uber modellje csak 1.2 másodperccel az ütközés előtt vette észre a kerékpárját úttesten áttoló személyt, ez az idő pedig már kevés volt a tragédia elkerüléséhez. Az indoklás szerint a rendszer tervezésekor nem vették figyelembe azt, hogy valaki egy forgalmas útszakaszon is megkísérelheti az úttesten való áthaladást.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!