3 elektromos furgon is várható a Citroëntől

0

Az elektromos szállítmányozás eddig is folyamatosan bontogatta szárnyait az elmúlt időszakban, de a Citroën sajtóközleménye szerint ők most még egy lapáttal rátesznek. Sokan a hidrogén meghajtásban látják ennek az üzletágnak a jövőjét, de jelenleg az akkumulátor-alapú energiaellátás a realitás még.

Ennek fényében pedig a francia márka nem sokat totojázott és rögtön 3 furgonját is bemutatta tisztán elektromos meghajtással. A Citroën Jumpy és Jumper 2020-ban, míg a Berlingo 2021-ben lesz elérhető elektromos meghajtással.

A Jumpy és a Jumper tehát már jövőre érkezik, 50 és 70 kWh-s akkupakkal az alvázban. Ezekkel valós 2-300 km WLTP hatótávot tud teljesíteni a páros. A Jumpy ráadásul három méretben is választható lesz, 4,6 vagy akár 6,6 köbméteres raktérrel.

Az egy évvel később érkező Berlingo akár még ennél is nagyobb akkupakkal érkezhet, de ez még nem eldöntött tény. Ami viszont az, hogy mindhárom járműtípus az olaszországi Val di Sangro melletti gyárban készül majd. Árakról nem szólnak még a hírek sajnos.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!