A múlt héten számoltunk be arról a hírről, hogy a MOL Plugee hálózatával már egy az egyben lejuthatunk e-autóval a horvát tengerpartra.

Hirdetés

De nem csak Horvátországban e-autózhatunk gondtalanul, hanem Szlovéniát is bejárhatjuk tisztán elektromos autóval. Tavaly egy Nissan LEAF-el közel 2500 kilométert tettünk meg pár nap alatt, de akkor még az autópályák melletti töltés meglehetősen nyögvenyelősen ment. A Petrol kutakon levő töltők vagy működtek vagy nem! A hozzá való RFID indítókártyát pedig alig lehetett találni ezeken a kutakon.

Mára kilenc darab MOL Plugee töltő várja a Szlovéniába érkező e-autósokat. A legelső töltő már a magyar határtól 20 kilométerre, Muraszombaton vár bennünket.

Szlovéniában az összes töltő EFACEC QC 45 gyártmányú DC 50 kW-os villámtöltő ami minden releváns töltési szabványt (AC- és DC-töltés) támogat, lehetővé téve ezzel különböző elektromos járművek feltöltését. 

 Az elektromos töltők használati ára a normál (AC) töltés 5,90 EUR (kb.1950 Ft), a gyors (DC) töltés pedig 7,90 EUR (kb.2615 Ft) alkalmanként.

Az igénybevétel módja egyezik a Magyarországon bevezetett megoldással, shopban megvásárolva, majd a töltőállomáskezelő kollégának bemutatva a nyugtát elindítja és amennyiben befejeztük a töltést, le is állítja számunkra az oszlopot.

Maradt még pár nap a nyárból, érdemes kihasználni elektromos autóval!