Hirdetés

Pár napja közel a maximális kapacitásán tesztelték a kaliforniai autópálya-rendőrség egyik zárt pályáján a Tesla elektromos kamionját. A 34 tonnás összsúllyal mért eredmények meglepően alakultak.

Elon Musk még a múlt évben úgy nyilatkozott, hogy a Tesla Semi a bemutatókor elmondott hatótávokat is felülmúlhatja mire a végleges sorozatgyártáshoz érkezik. A hivatalos bemutatón kiviteltől függően 480 és 800 kilométeres hatótávokkal harangozták be a kamiont.

A mostani teszten nem a maximális 35 tonnával terhelték a Semit, de a számítások szerint a prototípus maximális hatótávja már most meghaladja az eredetileg közölt értéket. Hogy pontosan mennyit fogyaszott a kamion, és mekkora hatótávot ért el a Semi azt nem közölték, de a Tesla szerint egyértelmű, hogy az elektromos kamionoké a jövő.

Hirdetés

Hogy pontosan mikor indulhat el a gyártás útján a Semi azt sajnos nem tudjuk, de jelen állás szerint a várható dátum az 2020 vége lehet.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.huclub, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Hirdetés