A Tesla akár 20 milliárd dolláros árbevételt is elérhet 2019-ben

0

Idén az első féléveben a Tesla 47%-al növelte az árbevételét az előző évhez képest, és jelenleg körülbelül 10,9 milliárd dolláron áll. A bevétel nagy része az USA-ból származik, de az Egyesült Államokon kívül jóval nagyobb az emelkedés üteme az idei évben.

A legnagyobb egységes piac természetesen az Egyesült Államok, ahonnan 5,8 milliárd dollár (53%) érkezett, majd ezt követi Kína. Ahol a Tesla jelentősen meg tudta növelni az eladásait csaknem 42%-al, ami 1,47 milliárd dollár. Nagyon úgy tűnik, hogy a Tesla Model 3 iránti kereslet nagyon erős! Valószínűleg annyira, hogy még az idén átléphetik a 3 milliárd dollárt. Novembertől pedig ha elkezdődik a kínai Teslák gyártása az új Gigafactory 3-ban akkor még jobban megnövelheti a Tesla a gyártott mennyiséget miközben ezeknek az árát is jelentősen csökkenteni tudja.

Azonban a legnagyobb növekedést produkáló piac Norvégia, ahol a tavalyi évhez képest 106%-al növekedett az eladás az előző évhez képest, ami elérte a 800 millió dollárt. Ez egy elég elképesztő adat, egy olyan országban ahol 5,3 millióan élnek. De az már nem újdonság senkinek, hogy ott a legkeresettebb elektromos autó a Model 3.

  • USA: 5,8 milliárd dollár (41,2%-os növekedés)
  • Kína: 1,47 milliárd (41,8%)
  • Norvégia: 796 millió (106%)
  • Hollandia: 361 millió (2,4%)
  • Egyéb: 2,45 milliárd (61,5%)
  • Összesen: 10,9 milliárd dollár (47%-os növekedés)

Azonban Hollandiában is minimális növekedést tapasztalhattunk. De itt változtak az e-autók kedvezményei, amelynek lényege, hogy a drágább elektromos modelleket már kevésbé támogatják. Éppen ezért mindenki a hármas modellt választja.

Összességében a Q3-ban és a Q4-ben várhatóan 100 ezer eladásra számít a Tesla átlagosan, ami bőven a 20 milliárd dollár fölé repítheti a kaliforniai e-autókat gyártó cég éves árbevételét!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!