Újabb kínai részvényese lett a Daimlernek

0

További 5%-al növekedett a kínai részvényesek aránya a Daimlerben, a kínai BAIC vásárlása által. Kínai befektetők szempontjából eddig csak a a Geely volt jelen, ide csatlakozott be a a BAIC akikkel amúgy már eddig is dolgozott közösen a Daimler, éppen ezért az új vezérigazgató, Ola Källenius külön is üdvözölte az új résztulajdonost a cégben:
„Nagyon örülünk annak, hogy a hosszú távú partnerünk, a BAIC most már hosszú távú befektető is a Daimlerben. Ez a lépés tovább erősíti sikeres partnerségünket, és jelzi a vállalat stratégiája és jövőbeli potenciálja iránti bizalmat. A kínai piac a sikerünk egyik legfontosabb pillére, nemcsak az értékesítés, hanem a termékfejlesztés és a gyártás szempontjából is „

A BAIC egyébként a Daimler egyik fontos partnere Kínában, közösen több belsőégésű modellt is terveztek és gyártottak két Peking-közeli üzemükben a kínai belpiac számára. 2013 óta a Daimler is részese a BAIC részvényeinek 9,55%-os mértékben. A két cég közös leányvállalata pedig Denza néven fut, már tanulmányautójuk is van, a Concept X.

Denza Concept X

De természetesen elektromos meghajtás szempontjából is van már együttműködés, mégpedig a Daimler BJEV (Beijing Electric Vehicle) vállalat iránti erős érdeklődésén keresztül, amit a BAIC alapított még 2009-ben. 2017-ben a BJEV 103.200 darab elektromos autót értékesített a kínai piacon.

BAIC BJEV EX5, az egyik idei elektromos sláger Kínában!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!