Gyorsabban jön értünk a Teslánk az új készenléti módnak köszönhetően!

0

Még márciusban volt bomba hír, hogy a Tesla bemutatta az Enhanced Summon módot, melyről Gaben akkor így írt:
„…elérkezett az az időszak mikor a telefonunkon levő applikációval “hívjuk” a Teslánkat. Ugyanis nemrég a Tesla végre megkezdte az Enhanced Summon frissítését az autóinál, ezzel az újdonsággal pedig a kaliforniai e-autók önállóan mozoghatnak a parkolóban anélkül, hogy bárki az autóban ülne. Ezzel pedig egy valódi önvezető funkciót kapunk, hisz önállóan navigál az autó a parkolóban és találja meg a gazdáját. Továbbá az Enchanced Summon opcióval akár kijelölhetünk egy pontot a térképen és oda is küldhetjük a Teslánkat.”

Ez egy igazán remek és előre mutató újdonság, de a funkciót használók szerint a Summon mód használata esetén igen sokat kell várni arra, hogy az autó magához térjen. Ez annak lehet igazán bosszantó, aki sokat használná ezt a funkciót. Ezen felhasználóknak kedvez ezúttal a Tesla, hiszen a 2019.20.4.5-ös frissítéssel elérhető a „Standby Mode”, azaz a készenlét az Enhanced Summon módhoz.
„A Summon Standby segítségével a szenzorok, kamerák és fedélzeti rendszerek áram alatt maradnak, lerövidítendő a Summon mód eléréséhez szükséges időt” – Tesla

Ennek bekapcsolására az Autopilot beállításainál van lehetőség, az Enhanced Summon menüponton belül.

Ez a készenléti állapot természetesen plusz energiába kerül, így csak akkor kapcsolható be, ha az akkumulátorok töltöttsége 20% felett van.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!