A világhírű zeneszerző leginkább filmzenéi kapcsán ismert, többek között a Batman- A sötét lovag trilógia filmzenéit is ő komponálta. De az úr már Oscar és Grammy díjakat is a magénak tudhat, így ezen életmű a biztosíték arra, hogy a jövőben elektromos BMW-k alaphangja is kellemes lesz a felhasználó fülének.

Hirdetés

Ugyanis a BMW Hans Zimmert és Renzo Vitale hangdizájnert kérte fel egy közös munkára, aminek lényege, hogy a hamarosan debütáló BMW Vision M NEXT, valamint a jövőbeni elektromos modellek hangját megalkossák.
“Az elektromos haladás hangtalansága sokszor ezen vezetési mód előnye. Ahogy az elektromos modellek hatótávja növekszik, úgy emelkedik ezen modellek vezetéséhez kapcsolódó érzelmi kötődés is. Ezért BMW IconicSounds Electric márkanév alatt fogjuk megalkotni a jövőbeni elektromos BMW-k hangját”

Hans Zimmer is örül a közös munkának:
“Mindig is elkötelezett BMW rajongó voltam. Gyerekként szinte mindig felismertem édesanyám BMW-jének hangját, onnan tudtam, hogy hazaért. Ezért is tölt el izgalommal, hogy nekem van lehetőségem megalkotni a jövő BMW-inek hangját és érzelmekkel felruházni ezen modellek vezetési élményét”

Tény, hogy a belsőégésű motorok duruzsolásának, vagy éppen üvöltésének van egyfajta varázsa, amit muszáj pótolni. A BMW pedig mindig is híres volt arról, hogy rajongóinak nem kell kompromisszumot kötnie, ha felhasználói élményről van szó. Arról nem beszélve, hogy az EU-ban az elektromos autóknak hamarosan valamilyen hanghatást kell kelteniük a gyalogosok védelme érdekében, így nagyon nem mindegy, hogy egy prémium minőségű e-autónak milyen hangja lesz.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/