Bekövetkezett az első hidrogén kút robbanás

0

Sok pártolója és ellenzője van a hidrogén-alapú meghajtásnak, ami gyakorlatilag szintén egy elektromos meghajtás, csak kicsit komplikáltabb úton jut el oda a hidrogén üzemanyagcellás jármű, hogy haladjon az áram segítségével.

Mi nem állnánk egyik vélemény pártjára sem hivatalosan, azt viszont meg kell említeni, hogy sok ellenző szerint az első komolyabb robbanásnak kell csak bekövetkeznie és alaposan megváltozik a gyártók hozzáállása a technológiához.
Nos, sajnos nem is kellett sokat várni erre az eseményre, ugyanis a norvég Sandvika nevű város melletti Uno-X szolgáltató hidrogénkútja június 10-én felrobbant. A robbanás okozta légnyomás akkora volt, hogy a több kilométerre parkoló autók légzsákjai is kinyíltak. Továbbá a közel E16 és E18-as főutakat is le kellett zárni egészen este 10 óráig.

Az eset kapcsán az Uno-X ideiglenesen bezárta másik két norvégiai hidrogénkútját, valamint a Toyota és a Hyundai is bejelentették, hogy átmenetileg felfüggesztik a hidrogén üzemanyagcellás járműveik értékesítését.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!