Az ígéreteknek megfelelően a Volkswagen idén május 8-tól elindította előjegyzési rendszerét az ID.3-ra. A cég első körben egy limitált szériás, 30ezer darabos készletet dob piacra, Volkswagen ID.3 1st néven. A 1st modellt négy színben és három verzióban lehetett megrendelni. Minden változathoz jár a nagy kerék, kényelmi funkciók, IQ Drive és a nagy panorámás üvegtető. Továbbá plusz szolgáltatásokkal igyekeznek megkönnyíteni a vásárlók döntését, hisz ingyenes töltést biztosítanak az autóhoz az első évben 2.000 kWh-ig, amit a VW töltőhálózat partnereinél vagy az IONITY hálózaton lehet igényebe venni. Ezen kívül pedig további klubszolgáltatásokat ígér a gyártó a vásárlóknak. Viszont a 1st modell nem lesz a legnagyobb méretű akkuval felszerelve, mivel az 58 kWh-s csomag a középkategóriás opciót jelenti. Sajnos a magyar piacra szánt kvóta már hetek óta elfogyott, de vannak még országok, ahol rendlehető a típus.
Ezen fennmaradt példányok száma a címben is olvasható 10ezer darab. Az első 20ezer pedig közel egy hónap alatt gazdára talált, ebből 10ezer az első 24 órában már. A dolog érdekessége, hogy az autó teljes valójában még mindig nem látható, erre a szeptemberi Frankfurt Motor Showig várni kell.

Az autót 3 akkupakk konfigurációval lehet majd megvásárolni:

– 45 kWh: 330 km (WLTP)
– 58 kWh: 420 km (WLTP)
– 77 kWh: 550 km (WLTP)

A gyártás a zwickaui üzemben fog történni és a Volkswagen már elkezdte a gyár felkészítését arra, hogy brutális, évi 330.000 darab (közel napi 1500 darab) járművet tudjanak ott összeszerelni 2020 végétől. 1500 tervezett gyártórobot és több gyártórészleg kibővítése is már folyamatban van, mint ahogyan a szükséges munkaerő kiképzése is az új feladatok ellátásához.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/