2020-ra csúsztatják a Tesla Semi sorozatgyártását

0

2017 november közepén mutatták be a Tesla teljesen elektromos nyergesvontatóját, a Tesla Semi-t. A kamion autópálya környezetben, a maximális 36 tonnás vontatmány mellett 800 kilométeres hatótávolsággal kerül értékesítésre. Teljesen megpakolva 20 másodperc alatt éri el a közel 100 km/h-s tempót, sokkal gyorsabb, mint amire bármelyik mai dízel nyergesvontató képes. Ha, a rakományt lecsatolják akkor ez az idő öt másodpercre csökken.

A bemutató napján Elon Musk azt mondta, hogy az elektromos Semi sorozatgyártása 2019-ben kezdődhet meg. Azonban a pár napja tartott 1. negyedéves pénzügyi jelentés utáni konferencia hívás alkalmával a Tesla megerősítette, hogy csak 2020-ban kezdődhet meg a nyergesvontató sorozatgyártása.

Jerome Guillen, a Tesla Semi vezető alelnöke elárulta, hogy: „A következő évben elkezdjük a Semi sorozatgyártását.”

Továbbá a vállalat még mindig nem erősítette meg a kamion gyártási helyét, Guillen csak annyit mondott, hogy a Semi hajtásláncát a nevadai Gigafactory 1-ben fogják készíteni. A vezető még azt is elárulta, hogy jelenleg a legnagyobb prioritással tesztelik illetve javítják az elektromos kamion hatásfokát.

Musk korábban azt mondta, hogy évente legalább 100.000 darab Tesla Semit fognak gyártani. Hogy mi lesz ebből, az majd jövőre kiderül! Lehet, hogy itt is kompletten cserélik a hajtásláncot, felfüggesztést és talán az akkumulátor csomagot is. Akárcsak a Model S és X esetében.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!