Hét e-autó ami ki tudja használni a 175 kW-os ultragyors töltőt

0

Talán mindenki emlékszik a Fastned-re, ami az egyik leggyorsabban növekvő független elektromos járműtöltő hálózat Európában, tavaly év elején 63 töltőállomást működtettek. Hollandia lefedése után a vállalat bejelentette, hogy az Egyesült Királyságban és Németországban is bővítene! 2017 szeptemberben megállapodást kötöttek a német kormánnyal, akik 4.1 millió euróval támogatták, hogy 25 darab villámtöltőpontot telepítsenek az országban. Januárban pedig kötvények nyilvános kibocsátásával 12,3 millió eurót szereztek 10 nap alatt. Az összegyűjtött pénzt pedig a meglévő hálózat fejlesztésükre fordították. Ami becsülendő, ugyanis a korábbi, maximális 50 kW-os töltési sebességű állomásait az ABB-vel közösen 350 kW-os rendszerre fejlesztik. Ezeket már úgy tervezték, hogy később még tovább növelhessék, ha a kereslet úgy határozza.

Egy éve pedig megnyitották az első 350 kW-os töltőpontjukat Hollandiában, majd június közepén pedig Németországban.

Jól is időzítettek, mivel azóta megnövekedett az olyan e-autók száma ami ki tudja használni az akár a 175 kW-os DC ultragyors töltőjüket. Vagy legalábbis meghaladja a 100 kW-os töltési sebességet.

Impozáns, hogy a Fastned statisztikát is készít a töltőkön lógó autókról. Most a leggyorsabban töltődő elektromos autókat szedte össze és rendezte egy kis táblázatba, melyen jól látszódnak a görbék, hogy mekkora sebességgel töltenek az autók 10%-ról egészen 90%-ig.

Tehát a hét leggyorsabban töltődő elektromos autók:

A következő egy-két évben pedig egyre több elektromos autót fogunk látni ami fel tudja venni az akár a 100-150 kW-os töltést is. További jó hír, hogy hamarosan az IONITY is 350 kW-os ABB töltőt fog telepíteni az M1-es Bábolnai pihenőjébe.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!