Meghekkelték és megnyerték a Tesla Model 3-at

0

Még január közepén írtunk arról, hogy a Tesla lépett egy szintet és jóindulatú hekkerek céltáblájává tette a Model 3-at. Felajánlotta a Pwn2Own rendezvényen, hogy aki fel tudja törni a Model 3 védelmét, annak maga az autó lesz a nyereménye.

A Fluoroacetate nevű kétfős csapat tagjai, Richard Zhu és Amat Cam szinte percek alatt feltörték az autó beépített böngészőjét amire kiírták a saját üzenetüket:

Természetesen a Tesla szakemberei is figyelemmel kísérték az eseményt, és közölték, hogy szoftverfrissítéssel szüntetik meg a hekkerek által talált hibát. Egyúttal azt is megerősítették, hogy a Model 3-ban megtalálható biztonsági rendszereknek hála a böngésző feltörése nem teszi lehetővé, hogy azon át az autó más rendszereit is megtámadják.

Nem mellesleg a két fő vitte el a legtöbb díjat, összesen 375 ezer dollár értékben.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/