Május 8-tól már előrendelhetjük az elektromos Volkswagen ID-t

0

Tavaly szeptember közepén mutatta be a MEB (Modularer Elektrifizierungsbaukasten)  platformját a Volkswagen. A német gyártó ezzel a padlólemezzel akarja megváltani a világot, azaz erre a platformra kívánja majd felépíteni a jövő elektromos autóit.

A németek a tegnapi éves megbeszélésen jelentették be, hogy 22 millió elektromos autót terveznek eladni a következő 10 évben. Ezen felül még megszorításokkal, elbocsátásokkal és újabb megváltó ötletekkel álltak elő amikről ide kattintva lehet többet olvasni. Azonban volt még egy érdekes téma is a megbeszélésen, mégpedig, hogy május 8-tól már előrendelhető lesz az első MEB platformra épülő elektromos autója a VW-nek. Az ID hatchback tömeggyártásra érett változatát pedig a szeptemberi Frankfurti Autószalonon akarják bemutatni.

Jürgen Stackmann, az értékesítési igazgatóság tagja optimistán nyilatkozott az előrendelésekkel kapcsolatban: „Tekintettel az eddigi hatalmas érdeklődésre, lehetséges, hogy már a szeptemberi bemutató időpontja előtt elfogynak a kezdeti darabjaink.”

Nem véletlen nagy a kereslet az ID-ra, ugyanis ez lesz a VW első tömeggyártásban készülő igazi elektromos autója. Az e-Golfot leszámítva, mivel ott egy belsőégésű modellt alakítottak át.

Több infó és kémfotó már napvilágot látott az elektromos modellről, Stackmann korábban elmondta, hogy 2019 végétől lesz elérhető az európai piacon. Körülbelül 30.000 dolláros árral debütál és akár 500 kilométert is képes megtenni majd egyetlen töltéssel (WLTP).

Az akkumulátorok a padlólemezben fognak elhelyezkedni és 48kWh-tól kezdődően akár a 110 kWh-s akkumulátorcsomagnak is lesz benne hely, 7,9, vagy 12 modullal ellátva, típustól függően.

  • kb. 48 kWh akkumulátor (alap)
  • körülbelül 330 km (205 mérföld) WLTP tartomány (alap)
  • körülbelül 450 km (280 mérföld) WLTP tartomány (magasabb verzió)
  • legfeljebb 500 km (311 mérföld) WLTP tartomány (felső verzió)
  • 7,2 kW vagy 11 kW fedélzeti töltők
  • 125 kW egyenáramú, gyors töltési képesség

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!