Új Rivian R1T és R1S videó

0

A keresési előzményeink alapján úgy gondolom, hogy meglehetősen sikeresek itthon is a Rivian nemrég bemutatott újdonságai. Ami nem is csoda, hisz egy meglehetősen érdekes küllemű SUV-t és Pickupot húzott elő a cég. A Rivian már lassan 10 éve a piacon van, de valamiért nem nagyon futtatják magukat az autós médiumokban. Az alapító RJ Scaringe, aki az MIT-n végzett mérnök és egészen tavalyig nem is nagyon hallatott magáról, ám 2017-ben megvásároltak egy egykori Mitsubishi gyárat Illinois Államban.

Az R1T, a cég 5 üléses elektromos pickupja. A tengelyenként elhelyezett két motor 147 kW teljesítményt prezentál, ám a leadott teljesítmény mértékét a vezető szabályozhatja 300-562 kW között. Az akkumulátorok kapacitása viszont választható lesz: 105 kWh, 135 kWh és 180 kWh mértékben.  A Rivian értelmezésében ezek az akkumulátorok rendre 370, 480, vagy 640 km hatótávot biztosítanak a járműnek! Ekkor akkumulátorokhoz töltő is kell, a gyártó 160 kW-os villámtöltésről beszél az autó esetében, míg a fedélzeti töltő 11 kW-os lesz.

A 7 üléses kivitel az R1S típusjelzést kapta, ami csak egy betűvel tér el a az 5 személyes pickup R1T nevétől. A főbb stílusjegyek az R1S esetében is megmaradtak, ahogyan a cég saját tervezésű padlólemeze is jelen lesz ezen SUV esetében. A 2. és a 3. üléssor teljes egészébe dönthető lesz, hogy igény esetén biztosíthassa a szükséges rakteret.

Több mint valószínű, hogy a Rivian hamarosan elkezdheti a sorozatgyártást, ugyanis két nagy óriás is pénzügyi injekcióval állt be a cég mögé.