A Jaguar I-Pace lett a 2019-es Év Autója

0

A Genfi Autószalonon kihirdették a 2019-es Év Autója szavazás győztesét. Kezdetben összesen 42 modellt indítottak a díjért, majd ezt a listát a 60 tagból álló nemzetközi zsűri hét autóra szűkítette. Melyekből ezek maradtak:

  • Alpine A110
  • Citroën C5 Aircross
  • Ford Focus
  • Jaguar I-Pace
  • Kia Ceed
  • Mercedes-Benz A-class
  • Peugeot 508

A szavazáson évről évre két magyar autós szakújságíró képviseli hazánkat, Csikós Zsolt (Totalcar), és Gajdán Miklós (Vezess.hu).

 

Csikós 5 ponttal jutalmazta az I-Pace-t, Gajdán csak 4 pontot adott az Év Autójának, úgy, hogy 7-et a Kia Ceednek, 5-öt a Ford Focusnak, 4-et pedig az I-Pace-en kívül a Mercedes A-osztálynak is odaítélt. A Jaguar 250 pontot zsebelt be összesen a végső szavazáson, ugyanannyit, mint a franciák könnyű kis sportkocsija, az Alpine A110, de végül a több első helyes szavazat miatt a Jaguar I-Pace lett a győztes.

Bővebben a Jaguar I-Pace-ről ide kattintva lehet olvasni, Ide kattintva pedig egyszerűen feliratkozhatsz a Feliratkozás gombra kattintással a YouTube csatornánkra, ahol hamarosan további videókat és érdekességeket osztunk meg az Év Autójáról. Ugyanis egy kedves barátunknak sikerült még októberben rendelni Németországból egy First Edition modellt, amit január végén vehetett át.

Hogy hogyan érkezett haza az autó, és miért pont elektromos autóra váltott Szilárd, azt elmondja az alábbi videóban. Továbbá megnéztük az I-Pace töltési képességét egy Graz melletti 175 kW-s IONITY töltőnél. Hazafelé pedig egy tempósabb iramot diktáltunk az autópályán, hogy a fogyasztási adatokra is fény derüljön!

Ne felejts el feliratkozni a YouTube csatornánkra, majd regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!