Érdekes hír röppent fel az interneten, amiről már több külföldi autós oldal is beszámolt, így mi is szeretnénk bemutatni a helyzetet kedves olvasóinknak!

Hirdetés

A lényeget el is mondjuk gyorsan, úgy tűnik, hogy az alapkivitel az új, 62 kWh-s Leafből nagyobb hatótávra képes, mint a drágább, jobban felszerelt modellek. Na persze nem kell eget verő különbségekre gondolni, de azért a számok azok számok.

Aki esetleg nem tudná, mi az a Nissan Leaf+, azoknak elmondjuk gyorsan, hogy a Leaf 2. generációjának 62 kWh-s kiviteléről van szó, amit 2019 január 8-án mutatott be a Nissan.

Ami viszont a mostani cikket érdekessé teszi, az pedig az a hír, miszerint az Automotive News magazin tesztje szerint közel 40 km-el (25 mérföld) többet tud elmenni az alap Leaf+, mint a jobban felszerelt, így drágább kivitelek. A feltételezések szerint a különbség egyik oka lehet az is, hogy az alapkivitel egyes esetekben akár 30 kg-al is könnyebb lehet. A teszteket városi környezetben végezték el, az úgynevezett UDDS (Urban Dynamometer Driving Schedule) feltételei szerint. A tesztekben a magasabban felszerelt autók átlagosan 230, míg az alapkivitel 255 mérföldes hatótávot tudhat magáénak.

Újonnan indult fórumunkban elmondhatod a véleményed:  “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt!