Elektromos lesz a Ford F-széria

0

A hírt maga a gyártó erősítette meg a napokban!

Amerikában az egyik legnagyobb felvásárlóbázisa a pickup kategóriának van, így nagyon meg kell gondolnia minden gyártónak, hogy hogyan alakítja ezen kategória sorsát!
Ez a Ford esetében az F-sorozat. Ezért is mondhatjuk azt, hogy több, mint jelzésértékű a Ford azon bejelentése, miszerint a teljes F pickup felhozatalt elektromos meghajtással látja el.
Most bizonyára vannak, akik kétkedéssel fogadják a hírt, hiszen nehezen képzelhetőek el ekkora monstrumok elektromos meghajtással. Pedig volt már példa ilyen átalakításra tavaly, igaz, azt nem a Ford csinálta. Az autót az azóta már híressé vált Rivian készítette el

De a hivatalosan is elektromos F-szériáért sem kell már messzire mennünk, hiszen maga a Ford egyik vezetője, Jim Farley (Ford president of global markets) erősítette meg, a detroiti NAIAS (North American International Auto Show ) autó rendezvényen: „A teljes F-szériát elektromosítani fogjuk – akkumulátor és plug-in hibrid alapon.”
Muszáj a Fordnak is előrelátónak lennie, hiszen a kihívók már a láthatáron vannak. Köztük a Tesla is, aki az USA-ban már olyan márkákat utasított maga mögé, mint például a BMW.
De a Rivian is belehúzott, hiszen tavaly bemutattak két elektromos járművet is, amiből az egyik egy pickup, ez az R1T

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!