Mercedes-Benz Vision Urbanetic, a jövő áru- és személyszállító járműve

0

A Mercedes-Benz teljesen új alapokra akarja helyezni az áru- és személyszállítást a Vision Urbanetic tanulmányával. Az elmúlt napon egy önvezető rendszerrel ellátott tisztán elektromos modellt mutatott be a Mercedes, amely igényektől függően személy- és áruszállításra is tökéletesen alkalmas. Ahogyan a sajtóközlemény fogalmaz: „a Vision Urbanetic elmossa a személy és áruszállítás közti határvonalat”, ezzel a kijelentéssel pedig meglehetősen nehéz vitába szállni.

A Mercedes-Benz Vans állítása szerint a tanulmány akár egy tejes város közlekedési igényeinek kielégítésére is képes lehet. Aminek a lényege, hogy egy végletekig leegyszerűsített elektromos hajtású platform, amelyre különböző elemek rakhatók. Így válhat belőle akár egy 12 személyes szállításra alkalmas kisbusz, vagy 10 raklapnyi árú szállítását lehetővé tevő haszongépjármű. Az autó teljes hossza 5.14 méter, a csomagszállító modul pedig 3.7 méter hosszú, vagyis bőven van hely a pakolásra.

[vc_video link=”https://youtu.be/QnFvPCDj6UI” align=”center”]

A modell átalakítására automatikus és manuális lehetőség is nyílik. A Vision Urbanetic egy komplett IT rendszert is magában foglal, amely a raktárkészlet és a kereslet valós idejű monitorozására is képes. Köszönhetően a teljes csatlakoztatottságnak és az intelligens vezérlésnek, az autó képes rá, hogy folyamatosan tanuljon, és megfelelően reagáljon a keresletre. Akár a rendszer automatikus felismeri, ha egy adott területen többen összegyűlnek és autókat küld oda.

Megoldás lehet egy ilyen a jövőben? Reméljük, hogy hamarosan kiderül!

Érdekelnek a hírek, érdekességek a Mercedes-Benz és a Smart világából? Esetleg ilyen autót szeretnél venni, de még sok a kérdésed? Vagy már megvetted?
Segítenél másoknak? Tanácsokat adnál? Kérdeznél?
Jó helyen jársz, Magyarország Mercedes-Benz, Smart Elektromos és Plug-in hibrid autós Club Facebook csoportjában mindenre megkapod a választ! Ide kattintva csatlakozz most!

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!