Plug-in hibrid Volkswagen Touareg érkezik

0

Igen, a cím helyes! A Volkswagen két napja mutatta be a Touareg SUV-ját Kínában. Azért Kína mivel a VW márka jelenleg itt a legerősebb és előre jelzések szerint itt fogyhat a legtöbb a luxus SUV-ból.

Az új monstrumot az MLB EVO platformra építették, ugyan azt kapta meg mint az Audi Q7, Porsche Cayenne vagy a Lamborghini Urus. Ezzel 77 mm-rel lett hosszabb, 44 mm-rel pedig szélesebb, de sajnos 7 mm-rel pedig alacsonyabb lett. Azonban az új platformnak köszönhetően csökkent az autó súlya, ami a Volkswagen közlése szerint az autó váza és kasztnija 48 százalékban alumíniumból, 52%-ban pedig nagy szilárdságú acélból áll.

Megjelenésében a fényszórókba nyúló hűtőráccsal egyértelműen az Arteon stílusát követi, ami a fényszórókat illeti a VW közlése szerint jelen pillanatban nincs fejlettebb a szegmensben. Elemenként 128 egyedileg aktiválható LED gondoskodik a megvilágításról. A hátós lámpák grafikája is változott egy keveset, ami teljesen LED-es lett. Az autó külsején történtek kisebb átalakítások, de az igazán nagy dolgok az utastérben valósultak meg.

A magasabb felszereltségű változatok 12 colos digitális műszercsoporttal kerülnek értékesítésre, ami mellé még egy 15 colos érintőképernyőt is betársított a gyártó. A méretes kijelző a gombok jelentős részét száműzte, tehát minden lényeges funkció elérhető vele, ám telepítése kompromisszumokat követelt, ugyanis annak érdekében, hogy a panel elférjen, a szellőzők a megszokottnál alacsonyabbra kerültek. A technológiai fejlesztések megszállottjai is örömmel térhetnek majd be a kereskedésekbe, hiszen gyakorlatilag minden elérhető fejlesztés rendelkezésre áll – igaz, többnyire csak felár ellenében. Az opciós tételek listáján többek között olyan elemeket találhatunk, mint az összkerékhajtás, az éjjellátó rendszer, a légrugós felfüggesztés, a masszázs és szellőztető funkciókkal ellátott ülések, a négyzónás klíma, a 730 Watt teljesítményű, 14 hangszóróból álló hangrendszer, vagy épp a legnagyobb elcsúsztatható panoráma napfénytető, ami valaha is egy Volkswagenre került.

Egyelőre ötféle motorról tudunk. Először Kínában jelenik meg az első plug-in hibrid aminek a teljesítménye 367 lóerő. Később pedig megérkezik Európába is a konnektoros hibrid verzió.

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-comments” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!