Székesfehérvár – A Polgármestert kérdeztük a város e-jövőjéről

0

Egy szerencsés egyeztetést követően meglátogathattuk Dr. Cser-Palkovics Andrást, Székesfehérvár polgármesterét. Kíváncsiak voltunk, hogy egy ilyen kiváló földrajzi adottságokkal rendelkező város hogy látja a jövőt, ha elektromos közlekedésről van szó.

Február 20.-a kedd egy igen havas reggellel indított, de ez sem állíthatott meg minket abban, hogy reggel 9:30-ra megérkezzünk a városvezetés épületébe, ahol Dr. Cser-Palkovics András polgármester úrral, Pukler Gábor tanácsadóval és Nagy Zsolt irodavezetővel ültünk tárgyalóasztalhoz és egy kötetlen beszélgetés keretében érdeklődtünk, mire számíthat a városba érkező e-autós.

Több kérdéssel is készültünk és az e-cars.hu rövid bemutatása után rá is tértünk az első kérdésünkre:

Elképzelhető, hogy a székesfehérvári tömegközlekedésben feltűnjön egy vagy több elektromos busz?”

Mint megtudtuk, az ötlet már bizony régen felvetődött a városvezetésben is, főleg hogy annyi jó példát találni a sajtóban is erre a világ nagyvárosaiból. Sajnos a hangsúly a nagyvároson van, hiszen egy Los Angeles vagy Shenzen méretű és gazdaságú város költségvetésébe belefér egy ilyen flotta és a szükséges infrastruktúra. Székesfehérvár nem tudja biztosítani ezeket a feltételeket, másrészt a város buszmenetrendjére nem a folyamatosan induló járatok a jellemzőek, hanem adott napszakokban indul több busz. Ennek ellenére már volt egyeztetés a város szakértői és a buszgyártók képviselői között, akik a felvázolt igényekre a gáz-meghajtású buszokat javasolták egyelőre.

Székesfehérvár ideális földrajzi adottságú a Budapest-Balaton tengelyen közlekedő e-autósknak. Várhatunk töltőtelepítéseket a városban?”

A fő kérdés ez volt és tulajdonképpen ezért is látogattuk meg a Polgármester Urat. Itt is érvényesült az elv, miszerint attól, hogy valami nem látszik, nem jelenti azt, hogy nem létezik. Mint kiderült, a város már régóta tárgyalásokat folytat az illetékes áramszolgáltatóval és bizton állíthatjuk, hogy igen impozáns tervvel fogadtak minket. Döbbenetesen sok töltő telepítése várható a székesfehérvári utcákra, de sajnos többet nem mondhatunk a projektről. Annyit mindenesetre igen, hogy e projekt részeként a Vodafone Aréna Gáz utcai épületének bejárata elé is fog egy kombó-töltő kerülni. A töltők várható telepítése még ebben az évben nyáron megkezdődhet és ősszel folytatódik.

Szó volt még további együttműködésről is a város és az e-cars.hu között, népszerűsítendő az elektromos autózást nagyobb körben is, egyfajta társadalmi felelősségvállalásként. Ennek a programnak a részletei még kidolgozás alatt állnak, de ősszel érdemes lesz ellátogatni Székesfehérvárra!

Hozzánk pedig rendszeresen látogassatok el a legfrissebb hírekért és információkért, amiket mindig első kézből és utána járva közlünk le.

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-comments” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]