Hamarosan elkezdődik a sorozatgyártása a Honda Urban elektromos autónak! – Videó

0

Még a Frankfurt Motor Show-n mutatta be a Honda a teljesen új alapokon nyugvó elektromos autóját, az Urban EV-t. Most pedig újabb információ jött a japán gyártótól, 2019-ről megvásárolható Európában is!

További jó hír, hogy Európa mellett japánban is megvásárolható lesz, igaz csak az európai premier után. A Honda létrehozott egy teljesen új platformot ennek a kocsinak, így több mint valószínű, hogy a jövőbeli elektromos Honda modelleket is erre fogják építeni. Takahiro Hachigo a Honda Motor Company vezérigazgatója mutatta be az új elektromost, és akkor kiemelte: „Ez nem afféle vízió a távoli jövőről, a sorozatgyártású változat már 2019-ben, mindössze két éven belül elérhető lesz az európai piacon”

Az autó 100 mm-el rövidebb, mint a Jazz. Az egyedi, kék háttérvilágítású Honda embléma maradhat a jövő autóin is, így ezzel lehet, hogy meg kell barátkozni. A fényszórók közé, többnyelvű, digitális kijelzőt is elhelyeztek. Így ezzel tud üzenni a többi autósnak, akár gyalogosnak. A karcsú A oszlopoknak köszönhetően a vezető látómezeje nagyon széles, a hatalmas szélvédő pedig még jobban segíti a vezetőt. A különleges oldalajtók pedig még inkább egyedivé teszik a városi EV-t, amik a B oszlopra kerültek. A töltőkábel csatlakozó pedig a motorháztetőn kapott helyet.

4 személyes, ami elvileg lounge hangulatot áraszt. Az első ülések természetes hatást keltő, szürke kárpitozást kaptak, míg a háttámlákon, a könyöktámaszokon és a műszerfalon kortárs stílusban fogant fabetétek figyelhetők meg. Hogy a biztonsági övek ne zavarják a hátsó utasokat a be- és kiszállásnál, a csévélődobokat az üléssor középrészébe építették a fejlesztők. A műszerfalon csak pár gombot helyeztek el, a főszerep pedig a panorámahatást keltő digitális kijelzőé. Az ajtókig szétnyúlik, így a külső tükröket helyettesítő kamerák képe látható a kijelző két szélén.

A Honda megalkotta az Automated Network Assistant rendszert, ami afféle személyi asszisztensként működik, folyamatosan figyeli a vezető és utasai viselkedéseit. Később pedig döntéseket is hozhat, vagy ajánlásokat tehet a vezető számára.

A Honda által fejlesztett Power Manager Concept segítségével még hatékonyabbá tehető az áram tárolása és felhasználása, sőt a tulajdonosok eladhatják megújuló energiaforrásaikból (pl. napelem) származó energiájukat a szolgáltatóknak.

A Honda új elektromos látomása, amit a Genfi Autószalonon meghirdetett Electric Vision néven, új elektromos hajtásláncok és járművek kidolgozására irányul. További fontos eleme egy nagy sűrűségű, kis tömegű, integrált hőmérséklet-szabályozóval ellátott akkumulátorcsomag fejlesztése, ami forradalmasítja a kétirányú energiaátvitelt az elektromos autók és közműhálózatok között.

[vc_video link=”https://youtu.be/mIxbrATGGFU” align=”center”]

Kérdés még az USA piaca, ahol a jóval nagyobb autóknak van hagyománya. A Honda pont ezért sem biztos, hogy bemutatja az Urban-t az észak-amerikai kontinensen. További műszaki információ jelenleg nem áll rendelkezésre, de az biztos, hogy ha jó áron mutatja be a Honda, tarolni fognak vele!

[dt_small_photos category=”urbanev”]
[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-comments” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]