Kis körbetekintés az elektromos-autók és az akkutechnológiák piacán

0

Egyre többen gondolják azt, hogy a belsőégésű motorok ideje véges és bizony a jövő elektromos irányba indul tovább. Ám rengeteg tényező van, ami befolyásolni fogja, hogy mikor és hogyan fog ez történni.

A WardsAuto internetes magazin készített kis tanulmányt a jövő akku és elektromos-autós technológiáiból. Ebből hoztunk el nektek pár érdekes gondolatot. Persze találgatásokra mindenki képes, ám ha fogékonyak vagytok az új technológiákra, szerintem ti is örömmel olvastok ezzel kapcsolatos híreket.

A fogyasztáscsökkentés egyre égetőbb problémája miatt 2030-ra szerintük szinte minden új autóban lesz valamilyen jellegű elektromos rásegítés, akkucsomaggal megtámogatva. Ide érthetjük a hibrid, plug-in hibrid, a 48V mild hibrideket és a tisztán elektromos meghajtást is.

Egyelőre a csupán a jéghegy csúcsa a kormányzati ösztönzők, irányvonalak és a fejlődés üteme. Hosszabb távon gondolkodva a technológiai fejlődés ebben a piaci szegmensben közvetlenül és rendkívül nagy ütemben tudja majd csökkenteni a gyártási és a vásárló bekerülési költségeit.

A tanulmány a következő megállapításokat tette:

  • 2025-re jöhet egy jelentősebb áttörés a piaci megoszlásban
  • Az autógyártók 2025-re nagyjából 90 új elektromos modellel fognak előrukkolni
  • Az akkumulátorgyártók is összeszedik magukat és olyan új fejlesztések fognak megjelenni, amik lehetővé teszik a nagyobb hatótávot és az alacsonyabb előállítási költséget. A következő évtizedben is egyelőre a lítium-ion alapú technológia fog dominálni.
  • 5 nagy akkugyár fogja a globális termelés 75%-át adni, mindegyik ázsiai cég lesz.

A tanulmány összefoglaló gondolata, hogy mind a gyártók, mind pedig a technológiai fejlesztők egyre jobb helyzetbe fognak kerülni az elkövetkező években.

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!