A Tata komoly összeget fektetett a Faraday Future-be

0

Anno a Faraday Future nagy mellényel jelentkezett be a Tesla kihívójának. Nagyon úgy néz ki, hogy ez sajnos nem igazán jön össze. Komoly küzdelmet folytat az életben maradásért. Legalábbis eddig!

Pár napja arról szóltak a hírek, hogy komoly szakemberek és vezetők hagyják el a FF-t. Legutóbb a vállalat pénzügyi igazgatója Stefan Krause, korábban pedig egy ex BMW fejes Ulrich Kranz hagyta ott a süllyedőnek tűnő tech autó céget. Sajnos nem csak a vezetőség gondolkodik így, hanem lassan minden dolgozó elveszti a kedvét.

Tegnap azonban jött egy fordulat, Kínai források szerint a Tata Group 900 millió dollárt fektetett a Faraday Future-be, 10%-os részvénycsomagért cserébe. Emlékezzünk vissza, így indult a Tesla is, mikor a Daimler 2009 május 19-én bevásárolt 50 millió dollárnyi részvényt. Ez a húzás rövid távon megoldhatja a FF pénzügyi gondjait. Akár még el is kezdődhet az FF91 típus sorozat gyártása is amivel bevétel termelődhet.

Az FF91-et még januárban mutatták be, egy olyan fajta csúcstechnikával amit talán a Tata is megirigyelhetett és ezért a befektetés. A kínai forrás szerint akár a Tata egyik kínai vagy indiai üzemében indulna meg a sorozat gyártás, ami persze tovább csökkentheti a gyártás költségeit.

Sajnos hivatalosan még egyik fél sem erősítette meg a megállapodást! Kár lenne veszni hagyni egy ilyen céget!

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!