Hollandia 2030-tól lép

0

Hollandia eddig csak tervezte, hogy 2025-től ne engedélyezzék a dízel, illetve benzines személyautók forgalmazását, illetve üzembe helyezését. Tegnap azonban a kormány bemutatta az elkövetkező évekre vonatkozó részletes tervét. Ami magában foglalja, hogy 2030-tól csak elektromos autókat helyezhetnek forgalomba. A korábbi hagyományosak persze maradhatnának.

A négy koalíciós párt már március óta tervezte ennek lehetőségét. Terveik szerint az előre belengetett 2025 helyett a 2030-as dátum sokkal barátibb.

A NL Times a tervezet főbb pontjait is megírta: 2030-ig minden autónak Hollandiában emissziómentesnek kell lennie

Egyes helyi kiadványokban ez a mondat szerepel, hogy „minden autónak”. Persze ez lehetetlen küldetés lenne, (vagy mégsem?) a kormány pontosított és „az összes új járműre” vonatkozik a rendelet. Akárcsak a hasonló országoknál akik a tilalmat tervezik. Hollandiának, így elég sok ideje maradt, hogy elérje a célját.

Jelenleg a Tesla uralja az ország elektromos autópiacát. A Model S-ből és az X-ből fogy a legtöbb az országban. Eddig több, mint 8000 darab járja az ország útjait. A közelmúltban debütáló Hyundai Ioniq Electric áll a második helyen, míg a BMW i3 pedig a harmadik az eladások listáján. A Tesla ténylegesen is az európai országok központjává tette Hollandiát, mivel a központ székhelye Amszterdamban van, az összeszerelő üzem pedig Tilburgban.

Továbbá a Model 3 és a következő generációs Nissan Leaf is segíteni fogja Hollandiát a 2030-as céljainak elérésében.

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!