Musk megvenné a Coca-Colát, hogy visszategye a kokaint

0

Meghökkentő, inkább ugratásnak tűnő ötletet közölt Elon Musk amerikai milliárdos, aki a héten megvásárolta a Twitter mikroblogot.

A Twitter a hét elején fogadta el Musk 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát. Musk, aki kritizálta a Twittert, amiért nem fogadja el a szólásszabadságot, a virtuális felületet „digitális főtérnek” nevezte, és ígéretet tett arra, hogy növeli a szólásszabadságot a platformon. A kritikusok szerint a tartalommoderáció visszavágása veszélyeztetheti a felhasználókat, és lehetővé teheti a félretájékoztatás terjedését.

Új tulajdonának felületén osztotta meg azt a bejegyzést, hogy megvenné a Coca-Cola céget is, meglehetősen egyedi elképzelésekkel.

„Legközelebb megveszem a Coca-Colát, hogy visszategyem a kokaint” – írta Elon Musk a Twitter csatornáján.

Egy Twitter-felhasználó válaszul megosztott egy fotót az első nyilvánosan értékesített üvegről 1894-ből – egy olyan termékről, amely 3,5 gramm kokaint tartalmazott. „Hozzátok vissza” – tette hozzá a felhasználó.

Erre kontrázva még egy hamisítottnak tűnő fotót is megosztott a Twitteren Elon Musk, amelyen azt ígéri: „Most megveszem a McDonald’s-t és megjavítom az összes fagylaltgépet…”. De a válasz már egyértelműen tőle jött: „Figyelj, én nem tudok csodát tenni, oké” – viccelődött Musk a felvetésre reagálva.

Te mit vetetnél meg Muskkal Magyarországon?

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!