Több mint százezer elektromos autót értékesített a BMW

0

A tisztán elektromos meghajtású BMW és MINI modellek értékesítési mutatói egy év alatt több mint megduplázódtak

A BMW Group kiemelkedő értékesítési mutatókkal zárta a 2021-es évet: a világszerte eladott 2 521 525 darab új BMW, MINI és Rolls-Royce modell 8,4 százalékkal haladja meg a 2020-ban értékesített új autók eladási mutatóját. A vállalatcsoport 2021-ben több mint megkétszerezte tisztán elektromos meghajtású modelljei értékesítési mutatóját: a 103 855 darab új autó az egy évvel korábban produkált számok 133,2 százalékának felel meg.

„2021-ben a beszállítói hálózatban jelentkező nehézségek és a koronavírus-járvány ellenére is erős értékesítési teljesítményt értünk el, hatékony működési modellünknek és magával ragadó modellpalettánknak köszönhetően. Márkáink világszerte rekordokat jelentő értékesítési mutatókról számoltak be, élen a BMW-vel, amely abszolút elsőséget szerzett a globális prémium szegmensben” – fogalmazott Pieter Nota, a BMW AG igazgatótanácsának ügyfélélmény, márka és értékesítésért felelős tagja. „Az elektromos mobilitás térnyerésére központi tényezőként tekintünk, a tavalyi évben több mint 100 000 darab tisztán elektromos meghajtású új modellt adtunk át ügyfeleinknek” – tette hozzá.

A hálózatról tölthető modellek 2021-ben a BMW és a MINI globális értékesítéseinek 13 százalékát tették ki. Szám szerint ez 328 316 darab új autót jelent, amely 70,4 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Európában ez az arány már 23 százalék, amely 225 415 darab új modellben érhető tetten.

A BMW 2021-ben világszerte 37 939 darab BMW iX3 modellt adott el, amely azt jelenti, hogy a világszerte értékesített összes BMW X3 modell közül minden tizediket tisztán elektromos meghajtással rendelték meg az ügyfelek. Eközben minden harmadik ügyfél, aki háromajtós MINI modellt vásárolt, a MINI Cooper SE modellt választotta. A zéró emissziójú újdonság 34 851 példányban talált gazdára 2021-ben. Sőt mi több, a prémium kompakt szegmens egyetlen tisztán elektromos meghajtású úttörője, a BMW i3 immár sorozatban kilencedik éve örvend töretlen népszerűségnek: a 2021-ben elkelt 28 216 darab új modell 5,4 százalékkal múlja felül a BMW i3 2020-ban produkált értékesítési teljesítményét.

A tavalyi esztendő utolsó negyedévében a BMW Group két technológiai innovációját, a BMW iX és a BMW i4 modellt is kigurította a világ útjaira. 2022-ben a vállalatcsoport tovább bővíti hálózatról tölthető portfólióját: érkezik a BMW 7-es sorozat és a BMW X1 tisztán elektromos meghajtású változata, majd 2023-ban a zéró emissziójú BMW 5-ös sorozat is. Hozzájuk csatlakozik a MINI Countryman utódja és a tisztán elektromos meghajtású Rolls-Royce Spectre.

2023-tól a BMW Group összes járműkategóriája 90 százalékában legalább egy tisztán elektromos meghajtású modellel képviseltetni fogja magát, és mint ilyen, az elkövetkező tíz évben tervei szerint legalább tízmillió darab tisztán elektromos meghajtású új autót gurít ki a világ útjaira.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!