Teljesen döntésképtelen a brit autósok harmada

0

Az elektromos autók folyamatosan növekvő terjedésével bizonyára egyre több emberben merül fel a kérdés, hogy milyen meghajtással vegyen autót. Eddig ott volt a benzin-dízel-gáz, mint választási lehetőség. Mára nem csak eggyel nőtt a választható lehetőségek száma, hiszen az elektromos meghajtáson belül választhatunk tisztán elektromos, plug-in hibrid, vagy éppen mild-hibridek közül is.

A választás tényleg nem egyszerű és ha esetleg az anyagi keretek is adottak a szabad választásra, akkor van min gondolkodnia annak, aki új autót venne vagy lízingelne. Így van ezzel sok angol autóvásárló is, akiket az InsureTheGap biztosító megbízásából kérdeztek meg Angliában. 2000 résztvevője volt a felmérésnek és az alábbi eredmény született a válaszaikból.

A válaszadók 32 százaléka teljesen döntésképtelen jelenleg, hogy új, vagy használt autó vásárlásakor milyen hajtásláncot választana (benzin, dízel, vagy elektromos volt a választási lehetőség). A legbizonytalanabb csoport a fiatalabb autóvásárlók, közülük nagyjából minden második (49 százalék) nem tudna egyértelműen dönteni egyelőre.

10-ből 4 autós döntött úgy, hogy nem adja el mostani autóját, mert kivár a választással. Ennek hátterében nagy valószínűséggel az állhat, hogy bár hajlanak az elektromos autók felé, kíváncsiak arra, miként fejlődik a következő években a technológia. A férfiak esetében 41 százalékuk, míg a nők esetében 33 százalékuk tartaná meg ezen gondolat mentén az autóját.

A megkérdezettek csupán 8 százaléka mondta biztosra, hogy biztosan venne most elektromos autót. A 2000 válaszadó közül a férfiak 10, míg a nők 6 százaléka biztosan váltana elektromos autóra.

A felmérés azután készült, hogy a kormány folyamatosan pedzegeti a belsőégésű motorral szerelt autók kitiltását a városokból. Ráadásul 2030-tól már nem is lehetne ilyen autókat venni, 2035-től pedig a hibrid hajtáslánctól is búcsút kell venniük az angoloknak.

Angliában már 8,2 százalékkal vannak jelen az elektromos autók az új eladásokban (SMMT – Society of Motor Manufacturers and Traders felmérése szerint), ami kiváló adat az egy évvel korábbiakhoz képest, ami akkor kevesebb, mint 5 százalék volt

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!