Ford Ion Park – gyorsítják az akkumulátor kutatását és fejlesztését

0

A Ford bejelentette, hogy megnyitja a Ford Ion Park nevű globális akkumulátor-központot az akkumulátorok és akkumulátorcellás technológiák kutatás-fejlesztése, illetve jövőbeni gyártás előkészítésének felgyorsítása érdekében.

„Napjainkban mind több vásárló tapasztalja meg is igényli a nulla károsanyag-kibocsátású elektromos autózás előnyeit, így világszerte egyre nagyobb léptékben gyártunk tisztán elektromos hajtású járműveket,” mondta el Hau Thai-Tang, a Ford termékplatformokért felelős igazgatója. „Ha még komolyabb befektetésekkel támogatjuk az akkumulátor-technológia kutatását és fejlesztését, akkor egyre több, egyre jobb és egyre olcsóbb elektromos járművet kínálhatunk majd vásárlóinknak.”

Közel két évtizedes, akkumulátorokkal kapcsolatos tapasztalataira építve a Ford most egy 150 szakemberből álló, minden rész-szakterületen jártas csapatot állít fel, összevonva kutatási, tervezési, beszerzési, minőségbiztosítási és finanszírozási tevékenységeit, hogy felgyorsítsa az akkumulátorok fejlesztését és gyártását.

A Ford Ion Park csapatának másik feladata, hogy még jobb integrációs és innovációs lehetőségeket tárjanak fel az egész értékláncban, a bányáktól kezdve egészen az újrahasznosításig. Ebben a Ford összes csapata közreműködik majd, köztük az új Akkumulátor Tesztlaboratórium munkatársai, a Ford ügyfélszolgálati szakemberei, valamint a vállalat legfontosabb beszállítói és partnerei is.

„Új eszközöket és megoldásokat dolgozunk ki a holnap nulla széndioxid-kibocsátású, ugyanakkor megfizethető technológiáihoz,” nyilatkozta Thai-Tang. „Modernizáljuk a Ford akkumulátor-fejlesztési és -gyártási kapacitásait, hogy házon belül jobban ellenőrizhessük a költségeket és a gyártási változókat, valamint hogy világszerte gyorsan és jó minőségben felfuttassuk a gyártást.”

Idén elkészül az a 185 millió dolláros labor is, ami majd a jármű-akkumulátorcellák fejlesztésével, tesztelésével és összeállításával foglalkozik Michiganben.

Ebben a világszínvonalú, 20.000 négyzetméteres laboratóriumban működnek majd az elektródák, cellák és kötegek tervezésére és gyártására szolgáló berendezések próbaváltozatai, illetve itt tesztelik azokat az új, élvonalbeli gyártástechnológiákat, amelyek lehetővé teszik, hogy a Ford gyorsan felfuttassa az áttörést hozó, új anyagokból készülő akkumulátorcellák termelését. 

A Ford idén bejelentette, hogy 2025-ig legalább 22 milliárd dollárt fordít az összekapcsolt, elektromos hajtásláncú járművekre, és első körben legnépszerűbb modelljenek elektromos változataira fog összpontosítani. Észak-Amerikában a Ford Mustang Mach-E gyorsan sikeres lett. Emellett még idén megkezdődik a tisztán elektromos hajtású Ford Transit értékesítése is, míg a tisztán elektromos F-150 pickup 2022 közepén érkezik. 

A Ford európai stratégiája szerint 2030-ra minden, Európában forgalmazott személyautójához elérhető lesz a tisztán elektromos hajtás

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!