Futurisztikus elektromos pickupot mutatott be a Canoo

0

Olvasási idő: 4 percek

Úgy néz ki, egyre több startup, vagy már létező gyártó akar beugrani az elektromos pickup bizniszbe, legalábbis a tisztán elektromos verziójú kategóriába, most éppen a Canoo gondolta ezt így! A Rivian váratlanul nagy sikere és a teljes amerikai piacra gyakorolt hatásuk vitathatatlan. Hogy a Canoo tervei pontosan mik, az még nem tiszta, de mindenekelőtt nézzük meg, kik is ők? A Canoo, mint vállalat 2017-ben alakult meg, alapítója két, egykori Faraday Future alkalmazott volt. Még abban az évben be is jelentkeztek egy elektromos személyszállító jármű ötletével, szintén Canoo néven. A képeket elnézve egy igencsak futurisztikus elektromos kisbuszt láthatunk. Sajnos egyelőre semmi infó nem érkezett még a tanulmányautóról, ám már előjegyezhető az típus, ami várhatóan 2021-ben érkezik.

A Canoo mint márka 2020 elején besegített a ma már Hyundai E-GMP padlólemezként ismert termék kifejlesztésében. Talán az itt szerzett tapasztalatok is besegíthettek saját padlólemezük megalkotásába, amire a fent linkelt kisbusz is alapul majd, továbbá a 33 000 dolláros árun megvehető Canoo elektromos furgon is.

Erről az elektromos járműről már jóval több infó rendelkezésre áll, köztük a három kapacitással is rendelhető akkupakk (40/60/80 kWh) és a 200 LE-s motor. Innen pedig még mindig nincs megállás, hiszen jön a pickup és egy személyautó is, szintén a Canoo tervezőasztaláról!

A fenti képen még kitakarva láthatjuk azt a járművet, amit mostantól hivatalosan is ismerhetünk, egyszerűen „Canoo pickup truck” néven. Belső tekintetében az alábbi kép áll rendelkezésre:

A pickup külső képeit nézegetve pedig könnyen látható, hogy a jármű leendő vásárlóinak szívét könnyen megdobogtathatják majd a kempingezési és felhasználóbarát szállítmányozási képességei. A külső „konnektorok”-on át lehetőség lesz különböző eszközök működtetésére is, így vélhetően ez a pickup is ismerni fogja a V2L szabványt. A kabin befogadó képessége könnyedén feltornázható a felnyitható fedélnek köszönhetően, az ülések mögött.

Tudás tekintetében egy, vagy duál-motoros kivitelt várhatunk (az utóbbi opciós lehetőség), 600 LE teljesítménnyel és 745 Nm nyomatékkal. Ez nem sok, de vélhetően a második negyedévre terezett hivatalos bemutatkozó esemény keretein belül még több információ áll majd a rendelkezésünkre. A megrendelt járművek legkorábban 2023-tól kerülhetnek az új tulajdonosok garázsaiba.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!