Egyre több futurisztikus kinézetű busz-szerűségről lehet hallani, melyek megkapják az elektromos hajtást A Los Angeles-i székhelyű cég, a Canoo is megnyitotta négy keréken guruló társalgóra hajazó kisbuszának előrendelési várólistáját, melyre mindenféle előleg vagy térítés nélkül lehet regisztrálni. Feliratkozásokat egyelőre csak az USA-ból fogadnak.

Hirdetés

Az e-bus várhatóan 2021-ben érkezik.

Azonban, a várólista része a Canoo marketingjének, ahogyan ők hívják, az “Új hullámnak”, ugyanis ez nem egy szokványos előjegyzés. Versenyt csináltak belőle, mely játékban pontokat lehet szerezni például azért, ha ajánljuk a Canoo-t potenciális vevőknek, vagy különböző felméréseket töltünk ki. Ezekkel növelhetjük pontszámunkat, ami segít a lista elejére kerülnünk, melynek köszönhetően kedvező áron juthatunk hozzá az elektromos kisbuszhoz. 

A Canoo feliratkozási rendszere arra irányul, hogy hogyan csökkenthetjük egy elektromos jármű költségeit. Minél jobb helyen állsz a listán, annál jobb feltételekkel juthatsz hozzá a teljes körű havi használathoz, mely magában foglalja a karbantartást, regisztrációt, biztosítást és a havi töltés lehetőségét is. Nem teljesen egyértelmű, hogy vásárlásra lesz-e lehetőség, vagy csak egy tartós bérlethez hasonló megoldást kínálnak, egyelőre eléggé kifürkészhetetlenek a gyártó nyilatkozatai.

Mikor Novemberben kérdezték a Canoo vezérigazgatóját, Ulli Kranz-ot, a következőket mondta: “A legtöbb elektromos autó manapság ugyanúgy néz ki, mint belső égésű társaik. Ezek vagy SUV-ok, vagy hatalmas sedanok, óriási akkumulátorral szerelve, nagyon sok pénzért. Egyetlen dolog hiányzik csak: a megfizethetőség. Ezeknek tudatában mi a megfizethetőségre koncentráltunk, nem feledve a vezethetőséget. A fiatal generációknak tetszeni fog!”

A Canoo méretei hasonlóak a VW Golfhoz vagy a Toyota Priushoz, de a belső igazán tágas. Az első széksor előrehúzható a műszerfalig, így a hátsó tér egy társalgóvá alakítható, mely több mint ülések, sokkal inkább berendezés. A Canoo vezetői csak “post-SUV”-nak hívják az újdonságot.

A Canoo első elektromos hajtású járműve valamikor 2021-ben érkezhet meg, először az Egyesült Államokban mutatkozik be, Los Angelesben. Ki tudja, egyszer talán hozzánk is megérkezik majd, minden esetre nem lesz könnyű eldönteni, melyik vége az eleje.