A CATL fogja szállítani az akkumulátort a 700 kilométeres Mercedes EQS-be

0

A Mercedes-Benz és a CATL kínai akkumulátorgyártó néhány napja egy „nagy” partnerkapcsolatot jelentett be, melynek célja a „csúcstechnológiát képviselő akkumulátor-technológia megalkotása” és akkumulátorok szállítása a közelgő EQS elektromos autóhoz.

Az elmúlt években a CATL nemcsak Kínában, hanem az egész világon az elektromos gyártók vezető akkumulátor szállítójává vált. A globális autópartner listájukra most a Mercedes-Benz is felkerül.

A Mercedes-Benz és a CATL bejelentette, hogy beléptek „stratégiai partnerségük következő szakaszába, és csúcstechnológiát fognak létrehozni a Mercedes-Benz modell portfóliójának nagy volumenű villamosítása érdekében.”

A két vállalat szerint a megállapodás „az akkumulátortechnológiák teljes skálájára kiterjed, a celláktól a modulokig, a Mercedes-Benz autóin keresztül, egészen a furgonok akkumulátorrendszeréig, innovatív technológiai konfigurációban.”

Markus Schäfer, a Daimler AG és a Mercedes-Benz AG igazgatósági tagja, aki a Daimler Group Researchért és a Mercedes-Benz Cars COO igazgatóságáért felelős, elmagyarázta a bejelentést:

„Az akkumulátortechnológiák területén, az élen szándékozunk lenni, így most saját kutatási és fejlesztési tapasztalatainkat kombináljuk partnereinkkel. Integráljuk az élvonalbeli akkumulátorrendszereket, hogy olyan luxusautókat hozzunk létre, amelyek kiemelkedő hatótávval, töltési sebességgel, biztonsággal, és fenntarthatósággal rendelkeznek. A CATL-lel való együttműködés felgyorsítja a szénsemlegesség felé történő átalakulásunkat. A CATL jelentős szállító lesz, amely biztosítja az EQ termékek következő generációinak kapacitását az elkövetkező években.”

Az üzlet két legérdekesebb része az, hogy a Mercedes-Benz szerint a CATL cell-to-pack (CTP) kialakítását tervezi használni, és hogy a CATL akkumulátorcellákat fog szállítani a Mercedes-Benz közelgő EQS elektromos szedánjához.

A cell-to-pack kialakítás kiküszöböli a hagyományos modulokat, és a cellákat közvetlenül az akkumulátorba integrálja.

Ami az EQS-t illeti, a Mercedes-Benz több mint 400 mérföld távolságot ígér az új elektromos autójukhoz, melyet jövőre terveznek piacra dobni.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!