Egyre több Tesla Model Y-t kapnak lencsevégre

0

Elon Musk március 15-én mutatta be a Tesla legújabb modelljét, a Model Y-t. A Model Y egy SUV szintre alakított Model 3, a külső szinte azonos és a beltérben is meghagyták a Model 3-ból már jól ismert típusjegyeket. A Model Y magassága inkább a Model X-hez passzol, ami egyértelmű. Hisz Elon Musk célja az volt, hogy egy olcsóbbnak mondható SUV-t is a piacra dobjon. A Model Y kasztnijával is sikerült elérni a lehetetlent a tervezőknek, ugyanis a légellenállási együttható (Cw-érték) mindössze 0,23.

Model Y prototípusok a gyár közelében

Az utóbbi pár napban egyre több Tesla Model Y-t kaptak lencsevére a szemfüles rajongók. Noha, a Tesla 2020 tavaszára ígérte az első fecskét, de nagyon úgy tűnik, hogy már most neki láttak az első prototípusok gyártásának és tesztelésének.

Becslések szerint a kaliforniai e-autó gyártó évente mintegy 400.000 Y modell legyártását ígéri, de már arról is pletykálnak, hogy a kapacitást évi 500.000 darabra emelik. Korábban Elon Musk arról is beszélt, hogy a Tesla évente akár 1 millió modellt is elkészíthet a fermonti gyárban.

A becsült számok akár valósak is lehetnek, ugyanis a Tesla az ötödik szerelősor összeszerelésén dolgozik Fremontban ahol csak az Y modell készülne.

A fenti prototípuson érdemes megfigyelni, hogy az ablakok körül megvan a króm díszítés, de a kilincsek már az autóval azonos színűek. Lehet, hogy választható extra lesz a króm csík?

Továbbá a tréleren lencsevégre kapott modellek felnije is teljesen új. Egyelőre még nem tudni, hogy ezek szabadon választhatóak vagy egy dísztárcsával eltakarhatóak, mint a Model 3 18″ Aero Wheels esetében.

Reméljük, hogy hamarosan megtudjuk. Addig is ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!