Tovább terjeszkedik a BYD Európában

0

A BYD a 2024-es Párizsi Autószalonon folytatta európai terjeszkedését az új SEALION 7 elektromos SUV bemutatásával. A SEALION 7 a BYD „Óceán-sorozatának” legújabb tagja, amely a középkategóriás SUV szegmenst célozza meg. A SEALION 7, akárcsak a BYD többi elektromos járműve, a Blade akkumulátortechnológiát alkalmazza. Ez a lítium-vasfoszfát (LFP) akkumulátor kobaltmentes, így csökkenti a környezeti hatásokat, miközben magas biztonságot és hatékonyságot biztosít. Az autó maximális gyorstöltési teljesítménye 230 kW, ami lehetővé teszi a gyors töltést, és így növeli a jármű kényelmét és használhatóságát.

Az összkerékhajtású modell gyorsulása 0-ról 100 km/h-ra mindössze 4,5 másodperc alatt történik, ami dinamikus teljesítményt biztosít. Az autó fejlett technológiai felszereltséggel rendelkezik, amelyet kifejezetten az európai piac elvárásaihoz szabtak. A SEALION 7 tágas és kényelmes belső teret kínál, amely prémium anyagokkal és modern szolgáltatásokkal rendelkezik, megfelelve a prémium szegmens követelményeinek.

A Párizsi Autószalonon a BYD további modelleket is bemutatott, köztük a luxuskategóriás YANGWANG U8-at, az ATTO 3-at, valamint a plug-in hibrid SEAL U DM-i-t, amely lenyűgöző, akár 1080 kilométeres hatótávot kínál. Az autószalon látogatói élőben is kipróbálhatják a BYD modelljeit a tesztvezető központban, ahol valós körülmények között tesztelhetik az új járművek teljesítményét.

A BYD erősödő európai jelenlétét tovább növeli azzal, hogy elérte 300. kereskedése megnyitását Franciaországban, amely immár 23 európai piacra terjeszkedett ki. A cég további növekedést tervez két új gyár építésével az Európai Unióban, amelyek helyi gyártást és logisztikai előnyöket biztosítanak a vállalat számára. Stella Li, a BYD ügyvezető alelnöke elmondta, hogy a BYD hosszú távú stratégiájában kiemelt szerepet játszik az európai piac, ahol elkötelezett a vásárlói igények teljesítése iránt.

Az autóiparban szerzett tapasztalataik révén a BYD gyors ütemben növekszik, és ma már több mint 900 ezer alkalmazottal rendelkezik világszerte, ebből több mint 100 ezer mérnök. A vállalat új technológiák bevezetésére is fókuszál, naponta 32 innovációval és 15 új szabadalommal, amelyek a zöld átállást és a fenntarthatóságot szolgálják.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!