Magyarországra is telepít elektromos kamiontöltőket a Siemens és az OMV

0

Az e-buszok és e-haszongépjárművek száma az utóbbi években gyors ütemben növekszik, így az elektrifikáció nemcsak a személyautóknál, hanem a fuvarozásban és az áruszállításban is egyre nagyobb szerepet kap. Emiatt a busz- és logisztikai flották üzemeltetői egyre inkább keresnek megfelelő töltési megoldásokat. Erre válaszul a Siemens és az OMV szándéknyilatkozatot írt alá nagyteljesítményű e-töltőállomások és e-depók kiépítésére, melyek alkalmasak lesznek az elektromos nehézgépjárművek kiszolgálására is Ausztriában, Magyarországon, Szlovákiában és Romániában.

A két vállalat átfogó, intelligens töltési megoldásokat biztosít a flottaüzemeltetőknek. A támogatás az infrastruktúra tervezésétől kezdve, a villamos hálózat optimalizálásán keresztül, a depók hatékony működtetését elősegítő szoftveres megoldásokig terjed, amelyek valós idejű adatokat és elemzéseket is nyújtanak az e-mobilitásra való átálláshoz.

Ez a partnerség jelentős lépést képvisel az európai busz- és tehergépjármű-közlekedés környezetbarátabbá tételében, amelyet egy sikeres pilot projekt előzött meg. 2024 tavaszán az OMV felső-ausztriai töltőállomásán mutatták be a Siemens ultraerős, nyilvános gyorstöltőjét, a SICHARGE-D-t, amelyet kifejezetten e-kamionok számára fejlesztettek ki. A töltő nagy teljesítményű, akár 400 kW-os töltést biztosít a nehéz tehergépjárművek igényeire szabva, folyadékhűtéses kábelekkel és AutoCharge funkcióval felszerelve. Ez a funkció automatikusan elindítja a töltési folyamatot a kábel csatlakoztatásakor, az előre beállított tarifa alapján, és automatikus fizetést is lehetővé tesz, egyszerűsítve ezzel a használatot.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!