Magyarország a napenergia-termelés terén Európa élvonalába tartozik

0

Magyarország az európai élmezőnyben van a napenergia-termelés terén, mivel megfelelő időjárási körülmények között a villamosenergia-fogyasztás több mint 90%-át napelemes csúcstermelés biztosítja – olvasható az Energiaügyi Minisztérium vasárnapi Facebook-bejegyzésében.

Az uniós tagállamok egyharmada képes arra, hogy pillanatnyi áramigényének több mint 80%-át napenergiával fedezze. Görögországban és Hollandiában a legnaposabb órákban a naperőművek nemcsak elérik, hanem időnként meg is haladják az aktuális áramigényt.

Kiemelték, hogy a jövő a zöldenergia irányába mutat. A paksi atomerőmű megbízható működése révén az ország egyre gyakrabban és hosszabb időn keresztül képes teljes mértékben karbonmentes, belföldön előállított zöldárammal ellátni a háztartásokat, közintézményeket és gyárakat. Ez nemcsak a klímavállalások teljesítéséhez járul hozzá, hanem csökkenti Magyarország importfüggőségét és az ebből eredő kockázatokat is.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!