Európába érkezik a Lynk & Co elektromos crossoverje, a Z02

0

Megjelentek az első képek a Lynk & Co Z20 modellről Kínában. A Geely márka második elektromos autóját októberben mutatják be először Európában, ahol Z02 néven kerül forgalomba.

A kínai Geely autógyártó is egyre inkább azon irány felé tart, hogy minél több almárkát hozzon létre. Mindezt persze azért teszi, hogy a lehető legszélesebb vásárlóközönséget szólítsa meg, melynek vége a még több bevétel. A Geely márkái közül egyik sem a hitvány, vagy a bóvli kategóriában játszik. Gondoljunk csak a Volvóra vagy éppen a Zeekr-re, vagy éppen a Lynk & Co autóira, amiből az egyik, a Z10 elektromos szedán már Európában is elérhető.

A fentebb látható tisztán elektromos Lynk & Co Z10 csupán pár hónapja van jelen Európában, de Kínában sem számít régi autónak. Azonban a vállalat nem áll le, máris itt a következő dobás, a Z02 elektromos autó (Kínában Z20), amit nálunk októberben, Kínában majd csak novemberben mutat be a Lynk & Co. Ennek fényében érthető, hogy a szükséges papírmunkát már el is indították az autó esetében, aminek köszönhetően már mindenki tudhatja az autó képességeit, hiszen ezek is kiszivárogtak az engedélyeztetést végző MIIT-től.

Az autó a SEA platform azon változatára épül meg, melyet direkt a kisebb elektromos autókhoz terveztek, mint például a Volvo EX30, vagy éppen a Zeekr X. A Lynk & Co Z02 hossza 4,46 méter a hajtásláncban pedig 250 kW teljesítmény várja, hogy kiszabaduljon. Jelenleg nem is terveznek más szintet elérhetővé tenni az autó esetében. Azt még nem tudni, hogy az egyetlen e-motor az első, vagy a hátsó tengelyt hajtja-e meg, de a SEA adottságaiból az utóbbi következne. Az akkumulátorról csupán annyit tudni, hogy LFP kémiás.

Az európai értékesítések indulása egyelőre nem ismert, ahogyan az árak sem, azonban ez európai üzletág vezetője, Lopez Appelgren szerint hamarosan 40 viszonteladói helyszínt nyitnának meg első körben.

Bár a Lynk & Co neve az európai autótulajdonosok és potenciális vásárlóknak egyelőre nem sokat mondhat, azért bizony Kínában köszöni szépen és nagyon jól elvan, sőt. A Geely tulajdonában lévő elektromos autómárka még csak pár éves, de már több elektromos modellje is van a piacon. A 2021 elején bemutatkozott márka a luxus-kategóriás vonalat hivatott képviselni az anyavállalat Geely Csoporton belül.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!