Egy újabb kínai elektromos autó van a láthatáron, aminek használhatóságát sokban biztosíthatja az a tény, hogy egy olyan autómárka kívánja forgalmazni, ami már most is autókat gyárt. Ha azt mondom, hogy Lynk & Co, nem biztos, hogy sokakban rémlik fel a márka identitása, de ha azt mondom Geely, már közelebb kerülünk a megoldáshoz. A Lynk & Co ugyanis a szintén kínai autóipari óriás, a Geely Auto Group által létrehozott luxuskategóriás almárka.

Ez a Lynk & Co jelentkezett most be sajtóközleményben, miszerint már jövőre, tehát 2021-ben jelentkezhetnek egy tisztán elektromos járművel, ami minőségben a felső polcról való. A tanulmányautó teljes neve Lynk & Co Zero Concept és abban a göteborgi dizájnstúdióban alkották meg a vonalait, ahol a márka eddigi nagy sikerű modelljei születtek. Ezekből eddig már 300 000 darabot adtak el a kínai piacon. Az első típus a 01 nevű SUV, ami 2018 óta létezik.

A Zero Concept alapja a már 2016-ban bemutatott CCC tanulmányautó, ám itt már frissített dizájnelemeket láthatunk.

Hirdetés

A Geely dizájnstúdiójának vezetője (Senior Vice President), Peter Horbury így nyilatkozott a Zero Concept kapcsán:

„Elköteleződésünk a Zero Concept tanulmányautó felé hihetetlenül erős, aminek eredménye az elsőosztályú tervezési munka, vegyítve a legmodernebb technológiákkal, melyek együttesen mutatnak egy zéró kibocsátású jövő irányába. A szenvedélyt, a teljesítményt és a tiszta elektromos meghajtást együttesen tettük a Zero Concept alapértékeivé”

Az autó tervezésnél nem álltak meg a Lynk & Co mérnökei, egy komplett platformot fognak felépíteni, amire a Zero Concept után még számos, tisztán elektromos autót tudnak majd gyártani. A platform neve SEA (Sustainable Experience Architecture) lesz és vélhetően 100 kWh környéki akkukapacitást terveznek beépíteni egy ilyen autóba, 640 és 700 km közötti hatótávokkal. A tengelyeken lakó elektromos motorokkal sem spórolna a Lynk & Co, hiszen akár tengelyeként kettő, tehát összesen négy motort fogadni képes verzió is kilátásban van.

Termesztésen a legújabb technológiák is az autó részei lennének, mint ahogyan az OTA frissítések is. A Zero Conceptről további részletek a Peking Auto Show keretein belül látnak napvilágot, 2020 szeptember 26-tól.