Új eladási rekordot ért el a BYD

0

Kína vezető elektromos járműgyártója, a BYD új havi NEV-eladási rekordot állított fel, miközben piaci részesedéséért küzd az egyre erősödő piacon.

Nyilvánvaló, hogy a kínai BYD és a Tesla küzdelme lesz az egyik központi eleme ennek az évnek. Bár a Tesla az idei év első negyedévét hozta, vajon a második negyedévben melyik gyártó mondhatja el magáról, hogy a világ legnagyobb elektromos autógyártójává nőtte ki magát? Ami biztos, az a BYD elsőbbsége Kínában, amit bebetonozott a BYD múlt havi újabb rekord mértékű e-autó értékesítése.

A szemmel is jól látható növekedés leginkább annak köszönhető, hogy a BYD komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy elektromos autóinak árát egy szintre hozza az azonos kategóriájú belsőégésű modellekével. Ez a Honor-sorozat, aminek ma már meglepően sok darabja van, lefedve a főbb igények mindegyikét Kínában. A Honor családba eddig a Kínában legnépszerűbb BYD modellek, a Qin Plus EV, az Atto 3 a Seagull és a Seal érkezett meg.

A BYD legolcsóbb elektromos autója, a Seagull Kínában mindössze 9700 dollárról (69 800 jüan) indul. De az ár csak egy dolog, a BYD agresszívan terjeszkedik Kínán túl is, például Japánban, Dél-Koreában, vagy éppen Európában.

Ennek fényében nem meglepő, hogy a BYD Kínában 2024 júniusában 341 658 darab NEV (New Energy Vehicle – BEV és PHEV elektromos autók kategóriája Kínában) járművet adott el, ami a valaha volt legjobb értékesítési eredmény. A legjobb hónapja a márkának 2023 decembere volt, akkor 341 043 darab e-autót tudtak eladni.

A legújabb rekorder eladásokból 145 179 darab volt BEV, vagyis tisztán elektromos, ami 13 százalékkal több, mint a tavaly júniusban eladott 128 196 darab. Ez azonban nem volt elég ahhoz, hogy a májusban eladott 146 395 darabot felülmúlja.

PHEV meghajtású BYD modellekből 196 479 került értékesítésre, ami 58 százalékos növekedés a tavaly ilyenkori számokhoz képest. A BEV modellek júniusi visszaeséséhez képest a PHEV modellek most rekordszámban kerültek értékesítésre. 2024 első felében a BYD 726 153 darab BEV, vagyis tisztán elektromos autót adott el, ami 18 százalékkal több, mint 2023 első felében.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!