Himalájai márvány is került a Zeekr 009 elektromos kisbuszába

0

A személyszállító furgonok világában is vannak szintek, melyek a hagyományosnak mondható fuvarozástól egészen a luxus-szintű helyváltoztatás szintjéig terjed. Hiába “csak” egy furgon, ezt a kategóriát is lehet fokozni elég magas szintekig, gondoljunk csak itt a Mercedes-Benz V-osztályra. A kínai Zeekr is rendelkezik már egyterű furgonnal, amit elsősorban a személyszállításra hegyeztek ki, ez a Zeekr 009, amit a hírek szerint egész jól csipegetnek a kínai vásárlók.

A Zeekr esetében tudni érdemes, hogy alapból is a jobb minőségűnek mondható anyagokkal dolgoznak, ám a kínai vásárlók is szeretik a luxust, főleg akinek telik is rá. Valószínűleg egy komolyabb piackutatás is megelőzte a döntést, miszerint jöhet a 009-ből egy igazán fullos verzió, ami minden igényt kielégít. Ez lett a Zeekr 009 Grand kisbusz.

A Zeekr második személyszállító modellje, a 009-es 2023-ban jelent meg. Ez egy nagy, többcélú jármű (MPV), amelyet arra terveztek, hogy fenntartható luxust biztosítson a tehetősebb családok számára. Az eredeti Zeekr 009 gyártása több mint egy éve kezdődött, a CATL energiasűrű Qilin akkumulátoraival kiegészítve, és eddig tekintélyes eladásokat könyvelhetett el Kínában.

Ezen modell esetében emelte most eggyel a tétet a gyártó. Az új, négyüléses Zeekr 009 Grandot úgy tervezték, hogy „extrém luxust” biztosítson az utasoknak, polírozott márvánnyal, króm díszítésekkel, óriási LCD-képernyővel és dübörgő hangszórókkal. Az pedig már csak hab a tortán, hogy ez az elektromos furgon is bitang gyors.

A gyári sajtóanyag is igen beszédes, rengeteg részlet tudható meg belőle a Zeekr 009 Grand-ról. Az elülső burkolaton rozsdamentes acél rács található, amelyet kézműves mesterek készítettek, 30 munkaóra árán. A 20 hüvelykes kovácsolt kerekek 10 különálló gyártási folyamaton mennek keresztül 20 órás polírozás előtt, miután 240 fény- és árnyéklézercsíkot marnak a felületükre. Bár a sofőr területe sem gyenge, az igazi finomság hátul várja az utasokat: az üléseket 12 zónás és 24 irányban állítható támasztékokkal látták el.

A hátsó fülke valódi, kézzel csiszolt himalájai márvánnyal díszített párkánnyal rendelkezik, ami a 43 hüvelykes mini LED-es intelligens képernyő alatt terpeszkedik. A belső élmény fokozása érdekében a Zeekr egy 31 hangszórós Yamaha Surround Sound rendszert is beépített.

A hátsó utasok egy 18 literes, hűtési és fűtési lehetőségekkel, valamint beépített ultraibolya sterilizáló funkcióval rendelkező hűtőt vehetnek igénybe. Az igazi technikai érdekesség azonban a fényfüggöny-üvegek beépítése az autóban, aminek fényáteresztő képessége 10 fokozatban állítható. A Zeekr 009 Grand 789 000 jüan (kb. 109 000 USD) kikiáltási áron kapható Kínában.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!