Így még biztos nem láttad a berlini Tesla gyárat

0

Egy közel négy perces videóban repülhetjük körbe a Tesla Berlin mellett található gyárát, úgy ahogy azt nem sokan láthatták eddig.

Az elmúlt években rengetegszer hallhattunk a tervezett, majd végül számos nehézség után elinduló berlini Tesla-gyárról. Elég csak a múlt heti tűzesetre visszagondolni, amit Musk szerint a világ legbutább ökoterroristái okoztak.

Bátran kijelenthetjük, hogy a németországi Tesla gyár számtalan társadalmi és politikai csatározások terepéül is szolgált, illetve szolgál a mai napig is. A nehézségek ellenére azonban Elon Musk optimista, és a gyár bővítésén gondolkodik. Ennek egyik alappillére a napokban tett kijelentése, ami szerint akár a berlini gigagyárban is készülhetnek a jövőben a Tesla Semi kamionok. Továbbá Musk azt is megerősítette, hogy az új, olcsó kompakt-méretű elektromos autót is Németországban gyártanák majd.

A gyártáskapacitás bővítésééig azonban még hosszú út vezet, a lakosság a vízhasználat és a fényszennyezés miatt aggódik, a környezetvédelmi szabályok pedig a Teslára is szigorúan vonatkoznak. A nehézségekből mindenesetre ebben a látványos videóban semmi nem látszódik:

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!