Leállítják a Volkswagen ID.3 gyártását Wolfsburgban

0

A Volkswagen ID.3 volt az első teljesen elektromos modell, amelyet a wolfsburgi főüzemben gyártottak. Most viszont a gyér kereslet miatt, a Volkswagen kénytelen leállítani az ID.3 gyártását Wolfsburgban.

A handelsblatt tegnapi cikke szerint a Volkswagen szóvivője tudatta, hogy a nyárra tervezett frissített ID.3-mak gyártáskiegészítését törölték a vállalat főüzemében, Wolfsburgban. Christian Vollmer, a termelésért felelős igazgatótanács tagja egy interjúban elárulta, hogy „a nap végén minden euró számít, amelyet nem kell elköltenünk. Ezért döntöttünk úgy, hogy továbbra is a megújult zwickaui gyárban fogjuk csak az ID.3 modelleket gyártani a maximális hatékonyság érdekében. A főüzem elektromos autókra való átállítása azonban az ID.3 nélkül is folytatódik” – tette hozzá Vollmer. Korábbi információk szerint 2026-ban itt egy elektromos SUV, majd később egy új elektromos Golf kerül piacra.

Tavaly a Volkswagen összesen 140 800 darab elektromos ID.3 modellt szállított ki, és ezért dönthetett úgy a VW vezetése, hogy a főüzemen kívül továbbra is a zwickaui gyárban készülhetnek az ID.3 modellek. Így Wolfsburgban a belsőégésű és hibrid járművek, például a Golf és a Tiguan gyártásán lehet a hangsúly. „Ezek következetesen erős, húzónevek a márka életében, amelyek teljes mértékben kihasználják a gyártói kapacitást. Bízom benne, hogy idén hosszú idő után először lépjük túl a főüzem 500 ezres járműgyártási határát.” – Mondta Vollmer.

A wolfsburgi ID.3 leállítása nem befolyásolja a drezdai ID.3-as szerelősorát, ahol kis számban készül az autó – tette hozzá a szóvivő. Drezdában, illetve Zwickauban is gond nélkül folytatódik az ID.3 gyártása.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!