Igazi bestseller lehet a legkisebb, tisztán elektromos Volvo

0

A Volvo nagyon jókor lépett színre az EX30-cal, ugyanis az idén már várhatóan elkezdenek szállingózni végre az olyan árazású elektromos autók, amiket a mai új autós árakhoz viszonyítva már minimális különbséggel meg lehet vásárolni. Eddig jellemzően többmilliós felára volt egy elektromos hajtásláncú modellnek a belsőégésű változathoz képest, de talán az idei lehet az első olyan év, amikor végre használható méretű elektromos autók érkeznek az itthon 12-14 millió forintos kategóriába.

Sok európai, amerikai és még több kínai gyártó fog idén belépni a szegmensbe, szóval lesz itt mozgás és pont ezért kiváló időben dobta piacra a Volvo az EX30 modelljét. Míg a konkurensek vonatkozó autói még csak papíron léteznek, az EX30 már kapható, a gyártás és a kiszállítás is folyamatosan épül fel, egyre nagyobb számokat hozva.

Az itthon 14 490 000 Forinttól induló Core verzió is már egy kellemes elektromos autó, magam is vennék egy ilyet ha most kéne új elektromos autót vennem, talán csak 1-2 extrát kellene hozzáikszelnem és egy szavam sem lehetne. A véleményemmel nem lehetek egyedül, ugyanis a Volvo kiadott egy friss riportot, amiben arról számol be a svéd-kínai gyártó, hogy az EX30 már most jó úton halad ahhoz, hogy a 2024-es év legtöbbet eladott Volvo modellje legyen.

Az első kiszállított darabok decemberben érték el a belga, holland, spanyol és portugál megrendelőket és nagyon jók a visszajelzések a típust illetően. A legjobb pedig az, hogy az érdeklődés folyamatosan nő az EX30 irányába. A Volvo szerint a típus túlszárnyalta a vállalat minden várakozását a keresletet illetően.

Bár az EX30 lehet a következő évek legjobban keresett Volvo modellje, a cég kínálatában ott van még a tisztán elektromos XC40 és C40, amiket szintén szeretnek a vásárlók.

A Volvo logós elektromos járművek értékesítése tavaly 70%-kal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, vagyis több, mint 113 ezer tisztán elektromos járművet adtak el. A Volvo elektromos járművei a teljes eladás 16 százalékát adták, szemben a 2022-es 10,9 százalékkal. Jim Rowan vezérigazgató elmondta, hogy 2024-ben még nagyobb felívelést várnak ezen a téren, hiszen jön a tisztán elektromos EX90 SUV, az ES90 szedán és az EM90 furgon is, minden földi jóval ellátva.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!