Egyenként 24 kilogrammot nyomó villanymotor kerül a jövő AMG modelljeibe

0

Az AMG nevét azt hiszem nem kell senkinek sem bemutatni, aki kicsit is érdeklődik az autózás iránt. A Mercedes-Benz világában mozgó embereknek pedig végképp nincs miről beszélni, mindenkinek rögtön a teljesítmény és az élvezetes autózás ugrik be. Szerencsére nincs ez másként az elektromos Mercik világában sem, az AMG logó több elektromos modellen is feltüntetésre került már, többek között egyes EQE és EQS modellek farán, az egyik AMG variáns nálunk is járt már egy rövid ideig.

Ezen autók ellenére egy igazán hamisítatlan Mercedes-AMG elektromos autó még nem készült el, hiszen az EQE és az EQS is léteznek önálló modellként. Azonban, ha lehet hinni a különböző külföldi sajtóanyagoknak és kémfotóknak, már úton van az első ilyen autó, úgyhogy lesz miről beszélnie a világnak, ha egyszer bemutatják a most még csak Mercedes-AMG GT4 EV néven emlegetett újdonságot.

A másik két német riválishoz hasonlóan a Mercedes-Benz sem ma kezdett érdeklődni a brutális számokkal rendelkező elektromos meghajtás terén. 2013 volt az év, amikor a Mercedes megtette első (bár félénk) lépését a nagy teljesítményű elektromos járművek felé az SLS AMG Electric Drive bevezetésével. Mindazonáltal mindössze kilenc autót adtak el a vásárlóknak, így még ritkább, mint az Audi R8 E-Tron, amelyből kevesebb mint 100 példány készült.

Hogy valóság mikor lesz majd ebből az autóból az jó kérdés, de a brit e-motortervező (Yasa), akiket egyébként 2021-ben felvásárolt a Mercedes-Benz elárult pár dolgot a tervezett újdonság elektromos motorjáról, amiből egyébként a dolgok jelen állása szerint kettő fog jelen lenni, egy az első, míg egy a hátsó tengelyen.

Ezeknek a motoroknak a súlya egyenként csak 24 kg (53 font) lesz, ám ez a kis méret is valami fantasztikus teljesítmény fog kipréselni magából: 480 lóerőt, 800 Nm nyomaték mellett. Ha ebből a motorból kettő is lesz a készülő AMG sportautóban, akkor az egy újabb közel 1000 lóerős, 1600 Nm nyomatékot adó szörnyet tesz majd az utakra. Az biztos, hogy az AMG nem ülhet a babérjain, ugyanis a nagy rivális BMW M divízió is készül valami hasonlóval.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!